• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.432432.5624
Euro34.631634.7704

ÇİVRİL’DE ÇÜRÜK RAPORU OLAN BİNALAR KORKUTUYOR

19/11/2020

ÇİVRİL’DE ÇÜRÜK RAPORU OLAN BİNALAR KORKUTUYOR

Deprem bölgesinde bulunan Çivril’de belediye binası ve hükümet konağı en riskli binalar arasında. Çürük raporu bulunan hükümet konağı olası bir depremde can kaybının en fazla olacağı yer olarak değerlendiriliyor.
İzmir’de yaşanan son depremden sonra uzmanların Denizli’de de yıkıcı bir deprem olacağı yönündeki açıklamaları, dikkatleri Çivril’de çürük raporu bulunan ve her gün yüzlerce insanın kullandığı hükümet konağı ve belediye binasına çevirdi. Yıkılması ve yenilenmesi planlanan her iki kamu binası da korkuya neden oluyor.
2009 yılında yapılan incelemelerin ardından ‘çürük’ raporu verilen Çivril Hükümet Konağı güçlendirme yapılması imkânsız olduğu için yıkım kararı alınmış ve 2014 yılı yatırım planında yenisinin yapılması kararlaştırılmıştı. İçerisinde adliye, emniyet müdürlüğü, tapu ve kadastro müdürlüğü, mal müdürlüğü, nüfus müdürlüğü, ilçe seçim müdürlüğü, trafik tescil şube müdürlüğü, sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfının hizmet verdiği binayı her gün yüzlerce kişi kullanıyor.
1978 yılında yapılan ve hizmet vermeye başlayan Çivril Belediye Binası’da çürük raporu olmamasına rağmen yapıldığı yıl teknik ve yapı malzemeleri nedeniyle Çivril’de riskli binalar arasında bulunuyor. Daha önce denetim ve inceleme yapılan bina çürük raporu olmamasına rağmen sağlamlığı konusunda ciddi endişelerin bulunduğu bir yer.


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası