• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.286532.4159
Euro34.598834.7374

BİSİKLET SAYESİNDE SAĞLIKLIYIM

28/10/2020

BİSİKLET SAYESİNDE SAĞLIKLIYIM

Çivril’de yaşayan 85 yaşındaki esnaf, 66 yıldır bisikletle işe gidiyor. Hiç araç kullanmayan yaşlı adam bisiklet sayesinde sağlıklı kaldığını söylüyor.
Çivril’de 1950 yılında esnaflığa başlayan 85 yaşındaki Tekin Bilgin, işine 66 yıl önce edindiği bisikleti ile gelip gidiyor. 66 yıl önce aldığı bisikletin bakımlarını da kendisi yapan Tekin Bilgin “Bisikletimin bakımını kendim yapıyorum. Alman malı bisikletim ile 66 yıldır her gün işime gelip gidiyorum” dedi.
1950 yılında esnaflığa başlayan Çivrilli Tekin Bilgin, 1954 yılında dükkânında sattığı bisikletlerden birini edindikten sonra 66 yıldır aynı bisikletle işe gelip gidiyor. Günlük yaşamında da ulaşım için bisikleti kullanan Tekin Bilgin, 85 yaşında olmasına rağmen sağlık sorunu yaşamadığını ve sağlığını bisiklet kullanmaya borçlu olduğunu söyledi. Bisikletinin bugün üretilmediğini belirten Bilgin “NSU firması o zamanlar araba ve bisiklet üretiyordu. Kaliteli ve hafif olduğu için tercih edilen bir markaydı. Bende o markanın ürünlerini satıyordum kendime bir tane bisiklet ayırdım o günden beri aynı bisikleti kullanıyorum. Bisikletin bakımını da kendim yapıyorum bugüne kadar birkaç parçası hariç değişen yeri yok. Hala sağlam ve kullanıyorum” dedi. Üç çocuk babası Tekin Bilgin bisikletini satın almak isteyen çok kişi olduğunu ifade ederek “Ben hiç araç kullanmadım. Gündelik hayatımda ulaşımımı hep bu bisikletle sağladım. İşime de bunla gelip gidiyorum. Üç çocuğum var onlarda mümkün olduğunca bisiklet kullanıyor. Bisikletimi satın almak isteyen çok ama satmıyorum” dedi. Haber: Ali ŞAHAN


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası