• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.451532.5815
Euro34.684134.8231

MİRYOKEFALON SAVAŞI KUFİ’DE OLMUŞTUR

25/09/2020

MİRYOKEFALON SAVAŞI KUFİ’DE OLMUŞTUR

Anadolu'nun tapusunun alındığı Miryokefalon Savaşı’nın 844’üncü yıl dönümü savaşın geçtiği Çivril Kufi Boğazında kutlandı.
Bizans İmparatorluğu'na karşı 1176'da kazanılan Miryokefalon Zaferi, Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Çivril Belediyesi’nin organize ettiği programla savaşın yaşandığı Kufi Boğazında kutlandı.
Miryokefalon Zaferi'nin 844'üncü yılı dolayısıyla Çivril’de kutlama programı düzenlendi. Kufi Boğazında düzenlenen kutlama programına Pamukkale Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Yusuf Kılıç, Prof. Dr. Turgut Tok, Prof. Dr. Hasan Kara, Öğretim Görevlisi Dr. İbrahim Balık ve İstanbul Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Muharrem Kesik ile AK Parti Denizli Milletvekili Cahit Özkan, Çivril Belediye Başkanı Niyazi Vural, daire amirleri ile Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Serhat Akbulut, Kültür Daire Başkanı Hüdaverdi Otaklı, İl Gençlik Spor Müdürü Ahmet İbanoğlu ve çok sayıda davetli katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını yapan Çivril Belediye Başkanı Niyazi Vural, "Anadolu'nun kapılarının Türklere açıldığı 1071 Malazgirt Savaşı'ndan sonra Çivril’de gerçekleşen Miryokefalon Savaşı ile bu süreç artık tamamlanmış ve Anadolu Türk toprağı olmuştur" dedi.
SAVAŞIN BAŞKA YERDE OLMA İHTİMALİ YOK
Miryokefalon Savaşı programında konuşan İstanbul Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Görevlisi Muharrem Kesik Miryokefalon savaşının yapıldığı yerin kesinlikle Çivril olduğunu belirterek “iki yıldır yaptım saha çalışması sonucunda Miryokefalon Savaşı’nın Çivril’den başka bir yerde olma ihtimali kesinlikle yoktur. Savaş Kufi Boğazında yapılmıştır” dedi.
Konuşmaların ardından katılımcılar savaşın yaşandığı ve Bizans Ordusunun Kufi Boğazına girdiği alanı atla gezdi. Atlı guruba Denizli Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı’da eşlik etti.


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası