• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.486832.6170
Euro34.601234.7398

MUHALEFET TAM GAZ

12/09/2020

MUHALEFET TAM GAZ

Eylül ayı meclis toplantısı birinci oturum gerçekleştirildi. 7 Eylül 2020 Pazartesi günü Vali Recep Yazıcıoğlu Konferans Salonunda gerçekleştirilen toplantıda CHP Meclis üyesi Tunay Yazıcı ve İyi Partili Koray Eren bir konuşma yaptı. Konuşmasında Gürpınardaki benzin istasyonunun satılmasını içeren gündem maddesini eleştirien Yazıcı, “Unutmayın ki halkçı belediyecilik elbet bir gün gelecek ve tüm bu sattıklarınız yeniden kurulacaktır”dedi.
İşte Yazıcı’nın konuşmasında dikkat çeken noktalar;
“Gürpınarda benzilik satılıyor. Alıştık artık. Satmaya, borçlanmaya. Öyle ya sizin söylemlerinizle “Memur maaşını verebilmek başarıdır” demiştiniz bir röportajınızda. Satın satın siz üretmeyi bilmezsiniz, siz üreticiye destek olmayı beceremezsiniz. Çünkü siz libaral ekonomi sevdalısısınız. Partiniz özel teşebbüsten yanadır. Kamu piyasaya müdahil olmamalı ilkesini savunursunuz. Devletçi anlayış karma ekonomi size ters gelir. Fabrika açmak, üreticiye teşvik vermek sizin işiniz değil. Siz yandaş müteahhitlerinize kredi açarsınız. Gelin tarım ürünlerinin pazarlanmasına yönelik örgütlenmeler oluşturalım. Belediyecilikte hem para kazanırız hem üreticiye güvenli, kârlı satış sağlarız desek, bizim işimiz değil dersiniz. Meyve kurutma fabrikası yapalım, ürün çeşitliliği ve fiyat farkındalığı oluşsun desek, belediyemiz de para kazanır desek yapar mısınız? Satın gitsin. Unutmayın ki halkçı belediyecilik elbet bir gün gelecek ve tüm bu sattıklarınız yeniden kurulacaktır.
“BELEDİYE KİRACILARININ İÇİNDE BULUNDUĞU BU ZOR DURUMDAN BİR NEBZE DE OLSA KURTULMASI İÇİN KİRA BEDELLERİNİ %25 ORANDA DÜŞÜRELİM”

Eylül ayı meclis toplantısı birinci oturumunda İyi Parti grubu adına Koray Eren belediye kiracılarının kira ücretlerinin %25 oranında düşürülmesini içeren bir yazılı öneri sundu. Eren yaptığı konuşmada belediyenin 50 bin lira 100 bin lira kira ödeyen kiracıları var. Bu kiracılar pandemi sürecinde cirolarının yarısına bile ulaşamaz hale geldi. Biz Çivril Belediyesi olarak bu kiracıların içinde bulunduğu bu zor durumdan bir nebze de olsa kurtulması için kira bedellerini %25 oranda düşürelim” ifadelerini kullandı. İyi Parti grubunun yazılı önergesi Ak Parti ve MHP’li meclis üyelerinin red oyu ile reddedildi. İşte Eren’in önergesi


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası