• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.451532.5815
Euro34.684134.8231

AKİDAK GELENEKSEL TOKALI YÜRÜYÜŞÜNÜ TAMAMLADI

AKİDAK GELENEKSEL TOKALI YÜRÜYÜŞÜNÜ TAMAMLADI

Geçtiğimiz hafta Akdağ İzcilik Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü (AKİDAK) önderliğinde Çivril Akdağ Tokalı Kanyonu yürüyüşü tamamlandı.



Külüp Başkanı Erkan Atilla önderliğinde sabah saatlarinde başlayan zorlu etap 8 saatte tamamlandı. Parkuru tamamlayan katılımcılar, Akdağ’ın muhteşem doğal güzelliklerini, endemik bitkileri ve doğal yaşam alanlarında yaban hayvanlarını görmenin mutluluğunu yaşadılar. Katılımcılar arasında İzmir Devlet Senfoni Orkestrası Sanatçısı Gündüz Öğüt, Kırıkkale Üniversitesi Öğretim Görevlisi Erdem Doğan ve çok sayıda Çivril’li vardı.



Sanatçı Gündüz Öğüt Tokalı Kanyonuna herkesin mutlaka en az bir defa gitmesi gerektiğinin altını çizerek, “Erkan Atilla önderliğinde çıktığımız bu muhteşem macera hayatımdaki önemli tecrübelerden biri oldu. Çivril, Tokalı Kanyonu. Muhteşem bir doğa. 18 kilometrelik parkuru sekiz saatte tamamlayabildik. Kanyonun belli yerleri buz gibi sulardan yüzülerek geçilebiliyor. Biraz yorulduk ama 16 kişilik ekibimizle sağ salim tamamladık. Ekip liderimiz Erkan Atila’ya ve yol arkadaşlarımıza çok teşekkürler. Sevgili eşim Sema ve benim için eşsiz bir deneyimdi” ifadelerini kullandı.
Uzun zamandır Türkiye’nin ve dünyanın bir çok doğal güzelliğini ziyaret eden, dağcılık ve doğa sporları merakıyla bilinen Öğretim Üyesi Erdem Doğan ise “Tokalı Kanyonu Akdağ’ın bağrına saklanmış bir cennet, hem macera, hem de ruhları için ilaç arayanların mutlaka ziyaret etmesi gereken bir yer. Seneye bu etkinliğe tekrar katılmayı iple çekiyorum” şeklinde düşüncelerini bildirdi.
AKİDAK Başkanı Erkan Atilla, kulübün etkinliklerinin devam edeceğini ifade ederek, “AKİDAK olarak kısa zamanda ülke çapında önemli bir ün kazandık. Bunu başta kulübümüz üyelerinin fedakar çalışmaları, doğa severler ve tabiki Çivril’in muhteşem doğasına borçluyuz. Her sene onlarca doğa etkinliği yaparak ilçemize turizm anlamında kazanç sağlamanın yanı sıra doğa bilinci oluşan yeni nesiller kazandırmanın gururunu taşıyoruz. Bu seneki “Tokalı Kanyonu Yürüyüşüne” katılarak bizleri onurlandıran tüm doğaseverlere sonsuz şükranlarımı sunuyorum” dedi.
Haber: Ali ŞAHAN


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası