• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.429932.5599
Euro34.801134.9406

KİTAP OKUMA ŞENLİĞİNE BÜYÜK İLGİ

KİTAP OKUMA ŞENLİĞİNE BÜYÜK İLGİ

Çivril Belediyesi tarafından okuma kültürünün yaygınlaş-tırılması ve kitap okuma alışkanlığının çocuklara erken yaşta kazandırılmasına katkı sağlamak amacıyla Kitap Okuma Şenliği gerçekleştirildi.
Cumhuriyet meydanında yapılan şenlikte kitap okumanın çocukların gelişimine olan katkıları ve kitap okumanın önemi anlatıldı. Yaklaşık 200 öğrenci dağıtılan kitapları heyecan ve merak içinde okudu. Şevkiye Özel Fen Lisesi ile birlikte düzenlenen "Çivril Okuyor" etkinliği yaklaşık bir saat sürerken kitap okuyan öğrencilere parkta oturan vatandaşlarda eşlik etti.
Kitaplarını açık havada okumanın keyfini çıkaran öğrencilere katılan ve onlarla birlikte kitap okuyan Çivril Belediye başkanı Niyazi Vural ve belediye meclis üyeleri, kitap okumanın önemi ve faydaları hakkında tavsiyelerde bulundu. Çocuklarla teker teker ilgilenen ve onlarla birlikte kitap okuyan, okudukları kitaplar hakkında görüşler alan başkan Vural, öğrencilerle bir süre sohbet etti.
Okumanın ve bilginin önemine değinen Çivril Belediye Başkanı Niyazi Vural, "Dinimiz, ilme, okumaya ayrı bir önem vermektedir. Peygamber efendimiz ’de (sav) ilim konusunda çok hassas davranmış, ilim öğrenmek için gayret sarf edilmesinin farz olduğunu belirtmiştir. İlim öğrenmenin, okumanın yeri ve zamanı yoktur. Parkta, bahçede, okulda, otobüste, evde vakit bulduğumuz her yerde okumalıyız. Hayatta başarılı olmanın sırlarından biri de okumak ve çok çalışmaktır. Okuma alışkanlığının kazandırılması için ailelere burada çok büyük iş düşüyor. Yarınlarımızın daha güzel, geleceğimizin daha aydınlık olması için çocuklarımıza örnek olmalıyız. Bizlerde belediye olarak Şevkiye Özel Fen Lisesi öğrencileri ile birlikte böyle bir etkinlik düzenledik. Bu anlamda bu etkinliğe destek veren herkese canı gönülden teşekkür ediyorum. Bu tür etkinliklerimize İnşallah ileriki zamanlarda daha çok yer vereceğiz" şeklinde konuştu.
Etkinlikte öğrenci ve vatandaşlara Milli Eğitim Bakanlığı müfredatına uygun 100 temel eserden seçilen kitaplar ile Çanakkale, Denizli ve Çivril tarihini anlatan kitaplar dağıtıldı. Haber: Oral SARI


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası