• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.451932.5820
Euro34.798834.9382

ZABIT KÂTİBİ DOLANDIRMAK İSTERKEN YAKALANDI

ZABIT KÂTİBİ DOLANDIRMAK İSTERKEN YAKALANDI

Çivril’de Zabıt Kâtibi olarak görev yapan bir memur engelli kadının 100 Bin lirasını dolandırmak isterken yakalandı.
Çivril Adliyesinde görevli E. P. (36) yüzde elli engelli raporu bulunan 64 yaşındaki Server Cengiz adlı kadının bankadaki 100 bin lirasını dolandırmak istedi. Zabıt Kâtibi göz altına alındıktan sonra tutuklanırken para yaşlı kadına teslim edildi.
Edinilen bilgiye göre babasından kalan yurtdışı maaşı alan Server Cengiz, bankada tutulan parasının bir miktarını çekmek istediğini belirterek eşi ile birlikte avukatları aracılığıyla Çivril Sulh Hukuk Mahkemesine başvurdu. Server Cengiz ve eşi Mustafa Cengiz yapıkları başvuru sonrası mahkeme kaleminden telefon ile aranarak eksik evrakları tamamlamak üzere Adliyeye gelmeleri istendi. Çivril Adliyesine giden Server Mustafa Cengiz çiftini zabıt kâtibi E. P. karşıladı. Yaşlı kadına bankada 100 Bin liranız var mı öğrenin gelin bu parayı bugün çekeceksiniz diyen E. P., yaşlı çifti bankaya gönderdi. Bankada 100 bin liraları öğrenen çift parayı çekmek istediklerini belirtince banka görevlisi parayı çekebilmek için Mahkemeden hakim imzalı belge getirmeleri gerektiğini beyan ederek çiftçi tekrar adliyeye gönderdi. Adliye binasına dönen Server ve Mustafa Cengiz E. P.’ye bankada para olduğunu ama belge olmadan çekemediklerini belirtti. E. P. yaşlı çifte belgeyi hâkimden alarak kendilerine vereceğini belirterek beklemelerini söyleyip odasına geçti. Bir süre sonra elinde bir evrakla gelen zabıt katibi E. P. merdivenlerde bekleyen çifte seslenerek “alın bununla birlikte bankaya giderek paranızı alın, paranızı aldıktan sonra tekrar gelin buraya, dosyanın içine parayı koyacağız haftaya Cuma gelerek paranızı alacaksınız” diyerek evrakı teslim etti.
Artan para hesabınıza yatacak. Çekmek için bir daha mahkemeye gelmeyeceksiniz
Yaşlı çiftin güvenini kazanmak için yardımcı olduğu kanısı oluşturan E. P. çifte çektikleri paradan artan olursa hesaba geri yatacağını söyleyerek “arabayı pahalı alırsanız paranın hepsi gidecek ucuz alırsanız da geri kalan paranız hesabına yatacak sen kullanacaksın. Mustafa’nın Hollanda’dan gelen paralar da bankaya gelecek bu gelen paraları da bankadan çekecekseniz mahkemeye filan uğramayacaksınız” dedi.
Banka Görevlisi Durumdan Şüphelendi.
Evrakı alan Cengiz çifti paralarını çekmek için bankaya tekrar gidince durumdan şüphelenen banka görevlisi adliye kalemi ile telefon görüşmesi yaptı. Telefon görüşmesinden sonra bankadan aldıkları 100 Bin lira ile tekrar Çivril Adliyesine dönen Server Mustafa Cengiz çifti kendilerini adliye önünde bekleyen E. P.’ye parayı vermeden önce yanımızda birileri bulunsun onlarda görüsn diyerek parayı Zabıt kâtiplerinin odasında vermek istedi. Odaya yönelen yaşlı çift odaya girdiklerinde içeride bulunan memurlara durumu anlatınca dolandırıcılık olayı gün yüzüne çıktı.
Olaydan sonra savcının talimatı ile olay yerinde göz altına alınan Zabıt Katibi E. P. yapılan sağlık kontrolünden sonra polis merkezine götürüldü. Polis merkezinde susma hakkını kullanan E. P. savcılıkta verdiği ifade sonrası çıkarıldığı mahkeme tarafından resmi evrakta sahtecilik ve nitelikli dolandırıcılık suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Nitelikli dolandırıcılık ve resmi evrakta sahtecilik ile ilgili davanın ilerleyen günlerde Çivril’de görüleceği, E. P.’nin Denizli Adliyesinden bir ay önce geçici görev ile Çivril’e geldiği, Denizli’de de resmi evrakta sahtecilik suçundan hakkında soruşturma açıldığı belirtildi. Haber: Oral SARI


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası