• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.224632.3537
Euro34.609234.7479

GİRİŞİMCİLİK KURSLARI DEVAM EDECEK

GİRİŞİMCİLİK KURSLARI DEVAM EDECEK

Denizli Ticaret Odası ve Çivril Esnaf Odası'nın katkıları ile Çivril Kadınlar Derneği tarafından düzenlenen KOSGEB kursu sona erdi.
17 Aralık Pazartesi günü Çivril Esnaf Odası eğitim salonunda gerçekleştirilen programa ve Esnaf Odası Başkanı Ertuğrul Mutlu ve Çivril Kadınlar Derneği Başkanı Nisan Karaca ev sahipliği yaparken konuk olarak Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, Çivril Belediye Başkanı Dr. Gürcan Güven, yetkililer ve kursiyerler katıldı.
Kısa bir konuşma yapan Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan; "İlk kez Denizli merkez dışında bir eğitim gerçekleştirdik. O da Çivril'e nasip oldu. Özellikle Çivril Kadınlar Derneği Başkanı Nisan Karaca çok ciddi ve gayretli çalışmaları oldu. Beni ziyarete gelerek Çivril'de girişimci bayanların böyle bir kursa ihtiyaç olduğunu söyleyince biz de bize düşen ne görev varsa yaparız dedik ve hemen ekibimiz çalışmaları ayarladı. Ve bu gün de kursumuzda son günümüz. Biz ticaret Odası olarak geçen yıl 2 bin girişimci yetiştirdik. Özellikle bu girişimci eğitimlerinin %67'si bayanlardan oluşuyor. Bundan sonra kendi ayaklarımız üzerinde durmak için kendi işyerimizi açmak için devlet imkanlar tanımış. Özellikle Denizli de bayanlar çok katılımcı ve girişimci. Biz diğer ilçelerden de böyle talepler olsun istedik ve bu talep Çivril'den geldi. Nisan Karaca hanıma çok teşekkür ediyorum 90 tane girişimci bayanı bir araya toplamak o kadar kolay bir iş değil. İş kurma aşamasında hem KOSGEB hem İşkur noktasında bize intikal ettiği andan itibaren destek ve yardımlarımızı ortaya koyarız. Çivril'de de inşallah ilk işyerini kuracak olan arkadaşımızın iş yeri açılış kurdelesini kesmek üzere geliriz. Tüm girişimci arkadaşlara teşekkür ediyorum. Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanım Ertuğrul Mutlu'ya bu imkanları sağladığı için çok teşekkür ediyorum." Dedi.
Çivril Belediye Başkanı Dr. Gürcan Güven, Esnaf Odası başkanı Ertuğrul Mutlu ve Çivril Kadınlar derneği Başkanı Nisan Karaca'nın da yaptığı konuşmaların ardından kursiyerler tarafından hazırlanan pasta börekler ikram edildi.
Girişimcilik belgesi almak için kursa başlayan Zeynep Oğuz tüm derslere henüz bir kaç aylık bebeği ile katıldı. Kusun son gününe de gelen Zeynep Oğuz'un bebeği en genç girişimci olarak Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan ile birlikte kameralara poz verdi.
Girişimcilik belgesi almak isteyen vatandaşlar için Ocak, Şubat ve Mart aylarında da kursların devam edeceğini belirten Kadınlar Derneği Başkanı Nisan Karaca, 18-40 yaş arası katılımcıların müracaat edebileceklerini belirtti.
Katılımcılara takdim edilen hediyeler ve çiçeklerin ardından çekilen hatıra fotoğrafı ile program son buldu. HABER: ORAL SARI


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası