• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.224632.3537
Euro34.609234.7479

CHP ÖĞRETMENLER GÜNÜNÜ KUTLADI

CHP ÖĞRETMENLER GÜNÜNÜ KUTLADI

24 Kasım 'Öğretmenler Günü' kapsamında CHP Çivril İlçe Örgütü, öğretmen sendikaları ve öğretmenler ile ortaklaşa düzenlediği programla, öğretmenlerin gününü kutladı.
24 Kasım 'Öğretmenler Günü' kapsamında CHP Çivril İlçe Örgütü, ilçede görev yapan öğretmenler ve emekli öğretmenleri ağırlayarak günlerini kutladı. CHP İlçe örgütü, partililer ile görev yapan öğretmen ve emekli öğretmenlerin katıldığı program ilçe merkezinde bulunan bir kafede gerçekleşti.
CHP İlçe başkanı Bedri Ataş’ın açılış konuşması ile başlayan kutlama programında CHP Belediye Başkan Adayı Ömer Köseoğlu’da bir konuşma yaptı. Köseoğlu konuşmasında şu ifadelere yer verdi;
“Kıymetli öğretmenlerim..
Atatürk devrimleri denince aklımıza birçok devrim niteliğinde değişiklik ve yenilik gelmekte. Ancak cumhuriyetimizin bugün belli bir yol katetmesinde ve Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde yaşayan vatandaşlarımızın bugün bir ulus bilinci taşımasında 1 Kasım 1928’de gerçekleşen Harf Devrimi ve arkasından 24 Kasım 1928’de Millet Mektepleri açılmasının önemi kuşkusuz çok büyüktür.
1 Kasım 1928’de Harf Devrimi’yle başlayıp 24 Kasım 1928’de Millet Mekteplerinin açılması ve Mustafa Kemal Atatürk’ün bu tarihte ‘’başöğretmen’’ sıfatını alması 1981 yılından itibaren ülkemizde öğretmenler günü olarak kutlanmaktadır. Bu vesileyle siz öğretmenlerimizin öğretmenler gününü en içten duygularımla kutlarım.
Atatürk ulusal birlikteliğimizin inşasında ve Türkiye’nin çağdaşlaşmasında en önemli görevi öğretmenlere vermiştir. Ulu önder bu noktada, ‘’Ulusu kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir.’’ demiş, Türkiye Cumhuriyeti’ni gençliğe emanet edip ‘’ Öğretmenler, cumhuriyet sizden fikri hür, vicdanı hür nesiller ister.’’ diyerek cumhuriyetin bekçisi gençliği de öğretmenlere emanet etmiştir.
Genç Cumhuriyetin kalkınmasında ve cehaletin ortadan kaldırılması noktasında da öğretmenlerimiz tarihi bir sorumluluk üstlenmişlerdir. Özellikle köy enstitülerinin Anadolu’nun birçok köyünde kurulması ve bu enstitülerden yetişen öğretmenlerin öncülüğünde Anadolu köylüsünün birçok alanda eğitilmesiyle Anadolu ekonomik ve sosyal bakımdan çok büyük ilerlemeler kaydetmiştir.
Bugün yine birçok öğretmenimiz çeşitli zorluklara ve olumsuzluklara rağmen ülkenin doğusu-batısı, köyü-kenti demeden bu önemli mesleği icra etmekte, birçok öğretmenimiz aklı ve bilimi kendine rehber edinerek, çocuklarımızı ve gençlerimizi ülkemizin büyüyüp gelişmesi için katkı sunacak parlak zihinlere dönüştürmeye çalışmaktadır.
Öte yandan öğretmenlik eğitimi almış, üniversite mezunu birçok öğretmen adayı gerek kadro açılmaması gerek mülakatlarda adam kayırmacılık sebebiyle mesleklerini icra edememekte, dersliklerde çocuklarımıza eğitim vermesi gereken öğretmen adayları inşaatlarda, marketlerde, kafelerde harçlıklarını kazanmaya çalışmaktadır. Kimi öğretmenlerimiz ise ücretli öğretmenlik statüsünde güvencesiz ve asgari ücretin altında ücretlerle mesleğini icra etmek zorunda kalmaktadır. Kuşkusuz tüm bu olumsuz şartlar kabul edilemez olup öğretmenlik mesleğinin saygınlığına yakışmamaktadır. Cumhuriyetin kuruluş yıllarında ülke yöneticilerinin öğretmenlere bakışı ile bugün ülkeyi yönetenlerin öğretmenlere bakışı arasındaki uçurum bugün maalesef öğretmenler aleyhine değişmiştir.
Öğretmenlerimizin ve öğretmen adayı gençlerimizin bulundukları olumsuz şartların bir an önce düzeltilmesi hem eğitim politikamızın daha verimli olması hem de ülkemizin kalkınması bakımından kaçınılmazdır.
Bu duygu ve düşünceler ile başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ülkemizin çağdaşlaşmasında emeği geçen bütün öğretmenlerimizi minnetle anıyor, siz öğretmenlerimin öğretmenler gününü kutluyorum.
Saygılarımla..
Konuşmaların ardından öğretmenler gerçekleştirdikleri sohbetlerde, okullardaki son durumun hali, eğitimdeki siyasallaşma, Türkiye'nin eğitimde, dünya ve Avrupa'daki gerileme sebepleri üzerinde konuştular.
HABER: ORAL SARI


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası