• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.224632.3537
Euro34.609234.7479

ÇİVRİL’Lİ KADINLAR ISPARTA TARIM FUARINDA

ÇİVRİL’Lİ KADINLAR ISPARTA TARIM FUARINDA

Tarımla uğraşan ve yeniliklere açık olan Çivrilli kadınlar Isparta Tarım Fuarına gitti.
Hemen hemen her fuarı takip eden yenilikleri keşfetmek ve Çivril'de uygulamaya geçirmek isteyen Çivrilli 39 kadın Isparta Tarım Fuarında kompost gübre hakkında bilgiler aldı. Fuar alanı görevlisi Aytekin beyin karşıladığı Çivrilli kadınlar fuar alanında Isparta SDÜ öğretim görevlisi Emine Ekinci'den kompost gübre yapımı ve çeşitleri hakkında bilgiler aldı.
Sera malzemelerini inceleme ve kurulumu hakkında bilgiler alan kadınlar tarım aletlerini de inceleme fırsatı buldular.
Gurup sözcüsü Nisan Karaca; "Gittiğimiz her fuarda farklı bilgiler elde ediyor ve bunları Çivril2de hayata geçirmek için çalışıyoruz. Önümüzdeki günlerde halk eğitim tarafından Domates Yetiştiriciliği, Tıbbi Aromatik Bitki Yetiştiriciliği, Mantar Yetiştiriciliği, ve Sera Kurulumu kursları başlayacak. Aralık, Ocak, Şubat aylarında gençlere yönelik girişimcilik kursu başlayacak. Girişimcilik kursuna katılanlara KOSGEB tarafından destekler verilmektedir. Bizim fuarlara gitmemizdeki amaç da kadınları kurslara katılmaya teşvik etmek ve fuarlardan edindikleri tarımsal yenilikleri Çivril'e taşımalarına katkı sağlamaktır. Isparta tarım fuarında dikkatimizi çeken bir diğer konu ise elma çeşitliliği ile Isparta'nın elmasını tanıtımına verdiği önem. Her yerde elma vardı ve her stanttaki görevli elma hakkında sorulan bütün sorulara yanıt verip yeterli bilgiyi sunuyordu." Dedi.
Eğitim ve bilgilendirme amaçlı gezilerin devam edeceği ve bu gezilere katılmak isteyenlerin Nisan Karaca ile irtibata geçmeleri gerektiği bilgisi verildi.
Kadınlar aynı zamanda gittikleri il ve ilçelerin tarihi ve kültürel yerlerini ziyaret ediyor. HABER: ORAL SARI


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası