• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.224632.3537
Euro34.609234.7479

Kız Güreş Takımı Kurulacak

Kız Güreş Takımı Kurulacak

Çivril’de kurulacak kız güreş takımı Denizli’de ilk olma özelliği taşıyacak.
Çivril Özdemirci Ortaokulu öğrencileri arasından seçilen yetenekli kız öğrencilerden kurulacak güreş takımı Denizli’de tek olacak. Kurulacak kız güreş takımının okulda güreşe yeteneği olan kız öğrenciler arasından seçileceği ifade edildi.
Cumhuriyet Bayramı haftası kutlamaları nedeniyle Çivril İlçe Spor Müdürlüğü ve Çivril Belediyesi tarafından düzenlenen spor müsabakalarına katılan öğrencilerin spora eğilimli olmalarından sonra yetenek çalışması başlatan okul müdürü Özgür Kayaoğlu okulda eğitim gören 35 kız öğrenciden atletizm ve güreşe yeteneği olanları düzenlenen müsabakalarda yarıştırdı.
İlçe genelinde yapılan Atletizm yarışlarında elde edilen başarıdan sonra öğrencileri teşvik eden müdür Kayaoğlu kız öğrencileri güreş müsabakalarına soktu. Denizli’den gelen milli sporcu ve antrenörlerin de izlediği maçlarda, okulda eğitim gören 35 kız öğrencinin güreşe yetenekli olduğu ve en az 12 öğrencinin güreş sporuna başlaması gerektiği belirtildi.
Yaptığı Sosyal projeler ile Tanınıyor
Özdemirci Ortaokuluna atanmadan önce görev yaptığı Muğla Köyceğiz’de kız öğrencilerden kurduğu Jetgiller Kız futbol takımı ile gündem olan müdür Özgür Kayaoğlu Özdemircili kız öğrencilerin spora olan yeteneklerinin değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti. Spora ve eğitime yönlendirilen her kız öğrencinin ülkenin geleceği adına bir kazanç olduğuna dikkat çeken Özgür Kayaoğlu “kırsal bölgelerde kızların eğitim hayatının devam etmesi ve sosyal hayata dahil edilmesi için eğitimlerini devam etmesi gerekiyor. Bunun için öğrencilerin yeteneklerinin erken dönemlerde keşfedilmesi ve ona göre yönlendirilmeleri gerek. Biz Özdemirci’de başlattığımız çalışma ile okumak isteyenleri okumaya, spora yetenekli olanları spora yönlendirmeyi amaçlıyoruz” dedi.
Özdemirci Güreşci Merkezi olabilir
Belediye ve İlçe Spor müdürlüğü tarafından düzenlenen spor müsabakalarında ortaokullar düzeyinde Özdemircili kız öğrencilerin spora yetenekli olduklarının ortaya çıktığını ifade eden müdür Kayaoğlu “İlçe spor müdürlüğümüz tarafından düzenlenen müsabakalarda okulumuzdan iki kız öğrenci atletizmde dereceye girdi. Kızlar arasında yapılan güreş müsabakalarında da okulumuz öğrencilerinin güreşe yetenekli olduğu, Denizli’den gelen antrenörler tarafından gözlemlendi ve çocukların güreşe yönlendirilmesi gerektiği, Çivril’de kız güreş takımı kurulması gerektiği belirtildi. Yapılacak çalışma ile Özdemirci mahallemiz güreşçi merkezi olabilir. Bu mahallemizin çocukları spora, özellikle güreşe çok yetenekli” dedi. Haber: Oral SARI


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası