• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.201632.3307
Euro34.675034.8139

ÇİFTÇİNİN MAHSULÜ HAK ETTİĞİ FİYATA SATILACAK

ÇİFTÇİNİN MAHSULÜ HAK ETTİĞİ FİYATA SATILACAK

Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Kürşat Ekiz geçtiğimiz hafta siyasete yer almak istediğini, tüm yerel gazeteleri ziyarete giderek kamuoyuna deklare etmişti.
Bu hafa yaptığımız söyleşide, Ekiz çarpıcı açıklamalar yaptı.
Çivril siyasetinin yıllardan bu yana partiler içi muhalefetler yüzünden kısır bir döngü içerisinde kaldığını ve Çivril’in hak ettiği noktaya ulaşamadığını ifade eden Ekiz, “Çivril’de taş üstüne taş koyan herkesten Allah razı olsun. Ancak bu ilçenin hak ettiği hizmeti almadığnı düşünüyorum. Yıllarca ilçede görev almış tüm politikacılar enerjilerinin büyük bir bölümünü parti içindeki muhalefet için harcayıp, Çivril’in menfaatlerini ikinci plana koydular. Bu sebeple elimi taşın altına koyarak daha iyi bir Çivril’i baştan yaratmaya çalışacağız.
Ahmet Ateş döneminden bu yana tamamlanmaya çalışılan alt yapı henüz tamamlanabilmiş değil. Ana cadde ve buna paralel arka caddelerdeki trafik sorunu bir türlü çözülemiyor. Vatandaşların nefes alabileceği parklar iki yıldır atıl bir vaziyette bekliyor. Çevre yolundaki kavşaklara bir türlü sinyalizasyon uygulaması yapılmadı. Sürekli kazalar yaşanıyor. Çevreyolunun Karabedirler tarafındaki siteler bölgesinin köylerden farkı yok.
Bunların yanı sıra Çivril’in mahalle haline dönüşmüş köylerinin de bakımsızlıktan perişan olduğunu üzülerek görmekteyiz.
Ayrıca ilçemizdeki nüfusun büyük bir bölümü tarım ve hayvancılık ile geçimini sağlıyor. Maalesef ülke olarak öyle bir duruma geldik ki çiftçi ürettiği mahsül ile bırakın geçinmeyi, girdileri karşılamakta zorlanıyor. Tabi yerel politika ile çiftçilerin mazot, gübre, tarım ilacı gibi girdilerini azaltamayacağımızın farkındayız. Ancak yerel politikacılar çiftçinin hasat ettiği ürünü pazarlamada, sivil toplum kuruluşlarını harekete geçirmede olumlu girişimler yapabilir ve çiftçinin ürününü hak ettiği değerle satmasını sağlayabilir. Bu konu, bazı politikacıların oy alabilmek için çiftçinin gözlerini boyayan süslü laflarıyla, gazetelerin tozlu sayfalarında, raflara kaldırılmıştır. Ben daha aktif politikanın içine girmeden ilk başta çiftçi için neler yapılabilir sorusunu kendime sordum ve profesyonel araştırmalarla buna da çözüm buldum. Artık çiftçi ürünlerini daha iyi fiyatla satabilecek.
Tüm bu sorunlara çare bulmak için, tüm Çivril’liler daha iyi bir yaşamı hak ettikleri için siyasette ben de varım diyorum” dedi.
Siyasi görüş olarak sağ politikayı benimsediği bilinen Kürşat Ekiz, hangi partiden aday adayı olmayı planladığı sorusuna net bir cevap vermezken, İyi Parti cephesinde adının sıklıkla konuşulduğu edinilen bilgiler arasında.
HABER: ORAL SARI


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası