• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.201632.3307
Euro34.675034.8139

GAZİLER GÜNÜ KUTLANDI

GAZİLER GÜNÜ KUTLANDI

19 Eylül Gaziler Günü Çivril Cumhuriyet Meydanı Atatürk Heykeli önünde düzenlenen törenle kutlandı.
Törene; Çivril Kaymakamı Armağan Önal, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Ahmet Kemal Balcı, Emniyet Müdürü Ferhat Küçükyalım Belediye Başkanı Dr. Gürcan Güven, Muharip Gaziler Derneği Çivril şube Başkanı Hasan Genç, askeri ve mülki erkan ile gaziler ve yakınları katıldı.
Atatürk Anıtına çelenk sunumu ile başlayan tören saygı duruşu ve okunan İstiklal Marşı ile devam etti. Personel Astsubay Üstçavuş Adem Pirinççi'nin yaptığı günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından Çivril Muharip Gaziler Derneği Başkanı Hasan Genç tüm gaziler adına konuşma yapmak için kürsüye çıktı.
Konuşmasında Genç; "19 Eylül Gaziler Günü Türk kahramanlığının, cesaret ve fedakarlığının en büyük gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün şahsında taçlandığı gündür. 19 Eylül Gaziler Günü muharebe meydanlarında canlarını ortaya koyarak savaştan fedakar ve kahraman gazilerimizin şeref ve kahramanlık günüdür. Kahraman gaziler gününüz kutlu olsun. Sizler en büyük gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün yaşayan birer temsillerisiniz. Sizler şehitlerimiz ile birlikte cumhuriyetimizin teminatı ve temel taşlarısınız. Gururla taşıdığınız gazi unvanı Atamızdan biz gazilere intikal eden en büyük mirastır. Bundan 100 sene önce ülkemizi işgal teşebbüsünde bulunan küresel emperyalist güçlerin bugün de aynı senaryoyu terör örgütlerini kullanarak tekrar canlandırma gayreti içerisinde oldukları görülmektedir.
Bilinmelidir ki ülkemize yönelik her türlü hain ve ihanet girişimi karşısında Türk milleti ve onun şanlı ve muzaffer ordusu daha güçlü daha kararlıdır. Topraklarımızın bir daha istila edilmesine, bölünmesine, hürriyet ve bağımsızlığımıza, göz dikilmesine ne biz ne de bizden sonraki nesiller hiçbir zaman müsaade etmeyecektir.
İnanıyoruz ki kan dökülerek vatan olan bu topraklar bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Türk milleti tarafından en kutsal emanet olarak korunacaktır. Üzerinde yaşadığımız coğrafyanın aziz milletimiz için bir vatan haline dönüşülmesi şehit ve gazilerimizin canları pahasına verdikleri ulvi mücadele ile gerçekleşmiştir. Şehitlik ve gazilik, milletimiz için onurların en büyüğü şereflerin en yücesidir. Tarihin her döneminde hür yaşamayı bağımsızlık ve istiklalini canı pahasına korumayı ilke edinen aziz milletimiz bu uğurda şehit ve gazi olmayı büyük onur ve gurur kaynağı saymıştır.
Aziz milletimizin asırlardır Anadolu toprakları üzerinde verdiği varoluş mücadelesinin şifresi "ölürsem şehit, kalırsam gazi" deyişinde saklıdır.
19 Eylül gaziler günü münasebetiyle en büyük gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşlarını, toprağa düşen şehitlerimizi , aramızdan ayrılan tüm gazilerimizi rahmetle anıyor hayatta olanlara sağlık ve esenlik diliyorum." Dedi.
Okunan şiirlerin ardından tören sona erdi.
Cumhuriyet meydanındaki törenin ardından kaymakam Armağan Önal ve protokol üyeleri Muharip Gaziler Derneğini ziyaret ederek Gazi ve Gazi yakınlarının gününü kutladı.
Ardından Çivril Belediyesi tarafından verilen yemekle şehit ve gazi aileleri bir araya geldi.
Haber: Oral SARI


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası