• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.224632.3537
Euro34.609234.7479

HALK SAĞLIĞINDAN BİLGİLENDİRME STANDI

HALK SAĞLIĞINDAN BİLGİLENDİRME STANDI

Çivril İlçe Sağlık Müdürlüğü ''3-9 Eylül Halk Sağlığı Haftası'' kapsamında halk sağlığının ve koruyucu sağlık hizmetlerinin önemini vurgulamak amacıyla, sağlık ocağında etkinlikler düzenledi.
Çivril Aile Sağlığı Merkezi ve İlçe Sağlık Müdürlüğü sağlık ekipleri “3-9 Eylül Halk Sağlığı Haftası'' kapsamında 2 gün boyunca stant kurarak vatandaşlara sağlıklı yaşam ve kolon kanseri, meme kanseri, serviks kanseri ile taramaları hakkında broşürler dağıtıp bilgilendirmeler yaptılar.
Ekipler tarafından mamografi çektirmeyenler için Çivril Devlet Hastanesi’nde çekilmesi için kayıtları alındı, smear testi yaptırmayanların aynı anda İlçe Sağlık Müdürlüğü’nde smearları alındı ve kolon kanseri taraması yaptırmayanlara da gaitada gizli kan testi kiti dağıtıldı.
''3-9 Eylül Halk Sağlığı Haftası'' kapsamında sağlıklı beslenme, fiziksel aktivite, hastalıklardan korunma ve sağlıklı bir yaşam sürme konularında bilinç oluşturabilmek adına İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından Çivril Sağlık Ocağı ve vatandaşların yoğun olduğu bölgelerde bilgilendirme çalışmaları yapıldı. Müdürlüğe bağlı sağlık ekipleri tarafından kurulan stantlarda özellikle çocuklara yönelik bilgilendirme balonları, kalem, bebekler için lezzetli beslenme tarifleri, ayna ve farkındalık oluşturmak üzere bilgilendirme broşürleri dağıtıldı, vatandaşların kilo, tansiyon ölçümü ve kan şekeri tahlilleri yapıldı. Değerleri riskli çıkanlar gerekli branşlara yönlendirildi.
Haber: Oral SARI


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası