• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.201632.3307
Euro34.675034.8139

HİZMETLERDEN DOLAYI PLAKET VERİLDİ

HİZMETLERDEN DOLAYI PLAKET VERİLDİ

14 yıldır Çivril Eğitim Vakfı (ÇEVAK)'ın başkanlığını yapan Op. Dr. Hüseyin Güngören doğduğu toprakları ziyaret için Çivril'e geldi.
Vakıf binasına yaptığı ziyarette ÇEVAK'lılarla bir araya gelen Güngören hasret giderip eski günleri yad etti. ÇEVAK'ın Çivril işlerini yürüten Mahmut Sarıca'ya ve yardımcısı olarak ÇEVAK ailesine yeni katılan emekli öğretmen Orhan Gürsoy'a hizmetlerinden dolayı teşekkür plaketi verildi.
Plaket töreninden önce gazetemize konuşan Güngören ÇEVAK'la nasıl tanıştığını şu sözlerle ifade etti; "Ben 1998 yılına kadar ÇEVAK'ı tanımıyor ve bilmiyordum. 98 yılında rahmetli Kadir Kameroğlu vasıtası ile tanıştım. Tanıştıktan bir ay sonra yönetim kuruluna alındım. 2005 yılından bu yana da ÇEVAK'ta yönetim kurulu başkanı olarak hem Çivril'e hizmet hem de bize verilen emaneti yerine getirmek için çaba sarf ediyoruz. Çivril'de eğitime katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bu sene de yine üniversite öğrencilerinin müracaatlarını kabul ediyoruz. Her yıl 140'a yakın öğrenciye burs veriyoruz. Geçen sene 150 lira olan bursumuzu bu sene 200 lira olarak vereceğiz. Kendi imkanlarımız çerçevesinde bu bursu veriyoruz ve çorbada bizim de tuzumuz olsun istiyoruz.”
ÇEVAK ZENGİNLERE Mİ BURS VERİYOR?
ÇEVAK'ın resmi internet sitesine bir basın mensubu tarafından yapılan "Çevak zenginlere mi burs veriyor, ahbap çavuş ilişkisi mi var?" şeklindeki çok yanlış bulduğu bir yorumu da üzülerek okuduğunu ifade eden Güngören; "Biz fakir olup ihtiyacı olan gücümüzün yettiği herkese burs vermeye çalışıyoruz. Eşimizi dostumuzu kayırma diye bir şey söz konusu değildir. Siyasi görüşü şöyledir böyledir diye düşünmemiz kesinlikle söz konusu değildir. Zaten burs verdiğimiz çocukların hiç birisini ben şahsen tanımıyorum. Çivril'de Mahmut hocamlara müracaat ediyorlar, onlarda sorup soruşturuyor. Vatandaşlara soruyoruz o fakir derse ona göre işlem yapıyoruz. Sonuçta bizim elimizde kolluk kuvvetleri yok ki gidip araştırsak. Biz bir banka değiliz. Biz kesinlikle herkese eşit mesafedeyiz bizim için çalışkan olan öğrenci makbuldür. İki zayıfı olan öğrenciye burs vermiyoruz çalışkanlık en önemli kriterimiz.
Eğer bir ayrım yapıldığı söyleniyorsa kız öğrencilere pozitif ayrımcılık yapıyorum. Bir kız çocuğunun büyük şehirlerde yaşaması biraz daha zor olabiliyor hem bu açıdan hem de bayanlar üniversiteyi bitirsin, aydın fikirli olsun, aydın toplumlar aydın anneler vasıtası ile gelişir. Bu bağlamda bayan öğrencilere öncelik tanıyorum ve ayrımcılık yaptığım söyleniyorsa da evet bu yönde pozitif ayrımcılık yapıyorum.
Anne babası ölmüş olan, özürlü olan, ailesi parçalanmış olan çocuklara otomatikman öncelik tanıyoruz. Biz babası ölmüş zorda olan öğrenciye burs vermeyeceğiz de kime vereceğiz. Annesi yada babası cezaevine girmiş darda olan öğrenciye vermeyeceğiz de kime burs vereceğiz. Bunlara öncelik tanımaktan daha doğal bir şey olamaz. Bazen kontenjan doluyor ve hanım kızımız yada oğlumuz arıyor başkanım bana burs çıkmadı ama benim gerçekten çok ihtiyacım var. Annem babam ayrı yada babam rahmetli oldu, babam cezaevinde gibi nedenler söylediğinde biz bunu sorup soruşturuyoruz gerçekten böyle ise ilave ediyoruz. Biz çocuklara vermeyeceğiz de kime vereceğiz. Kesinlikle eş, dost, ahbap ilişkisi söz konusu değil bunu bütün Çivrilli hemşerilerimiz bilsin. Eksiklerimiz olabilir. Çünkü biz bu işi profesyonelce yapmıyoruz. İşimiz gücümüz arasında ayrı bir zaman ayırarak yapıyoruz. Eksiğimiz varsa nezaket kurallarında basın mensubu olarak sizlerde gerçekten hatırlatırsanız, şöyle olmuş, böyle oluş, şöyle bir eksiğiniz var derseniz biz memnun oluruz. Biz de insanız, biz de kuluz. ama bilmeden eleştirmeye karşıyım." ifadelerini kullandı.
TEŞEKKÜR PLAKETİ VERİLDİ
ÇEVAK'ın kuruluşundan bu güne hizmet veren ve 14 yıldır vakıf başkanı Op. Dr. Hüseyin Güngören ile birlikte hizmet vermeye devam eden Mahmut Sarıca'ya ve emekli öğretmen Orhan Gürsoy'a ÇEVAK'a yaptıkları hizmetlerden dolayı teşekkür plaketi verildi.
Yönetim kurulu adına ÇEVAK yönetim kurulu üyesi Ahmet sezer ve Çivril kadınlar kurulu şube başkanı Gönül Koçhan tarafından verilen plaketlerin takdiminden önce kısa bir konuşma yapan Başkan Güngören; "Yıllardır ÇEVAK'a hizmet eden bizim Çivril'deki ÇEVAK işlerimizi yürüten Mahmut Hocamıza çok çok teşekkür ediyorum. Yaşlılığından dolayı görevi bırakan Ahmet Koçak'ın yetiştirdiği ve Çivril'deki işleri devrettiği Mahmut Sarıca'ya ve hocamıza yardımcı olmak için geçen yıl aramıza katılan Orhan Gürsoy'a şimdiye kadar ÇEVAK'a göstermiş olduğu vefakar hizmetlerinden dolayı tüm yönetim kurulu adına, tüm ÇEVAK'lılar adına hatıra olarak bir teşekkür plaketi vermek istiyoruz." Dedi.
Plaket töreninin ardından vakıf başkanı Op. Dr. Hüseyin Güngören ÇEVAK anaokuluna ziyarette bulunarak göreve yeni başlayan okul müdürüne hayırlı olsun dileklerini sundu.H:Oral SARI


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası