• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.201632.3307
Euro34.675034.8139

GÜÇLENEREK GELECEĞİZ

GÜÇLENEREK GELECEĞİZ

Türkiye'nin bir çok il ve ilçe teşkilatında olduğu gibi İYİ Parti Çivril İlçe Yönetimi de toplu istifasını verdi.
İYİ Parti Çivril İlçe Başkanı İsmail Çorbacıoğlu bu sürece nasıl gelindi, neden tüm ilçe yönetimi istifa kararı aldı şu sözlerle ifade etti;
"Bilindiği gibi 24 haziran seçimlerinde İYİ Parti Türkiye Geneli %9,96'lık sonuç ile 43 milletvekili çıkarmış, Cumhurbaşkanı adayı olarak sayın genel başkan Meral Akşener ise %7,,29 oy almıştı.
İYİ Parti Genel Başkanı sayın Akşener, seçim sonrası Afyonkarahisar da yapılan değerlendirme toplantısı sonrası seçimlerde çıkan sonucu başarısızlık olarak kabul etmiş ve tüm sorumluluğu üzerine alarak istifa kararı almıştır.
İYİ Parti tabanı ve başkanlık divanı üyeleri sayın Akşener'in devam etmesi gerektiğini, başarısızlığın Akşener'a ait olmadığını, bir başarısızlık varsa tüm teşkilatlarında başarısızlıktan sorumlu olduğunu belirtmiştir. Ve Akşener ile duygusal bağların kopmaması için evinin önünde eylemlere başlayıp 12 Ağustos 2018'de yapılan İYİ Parti 2. Olağanüstü kongresinde tek aday olarak gösterilmiştir. Sayın Genel Başkan kongrede "Töre konuşursa han susar" Türk töresi gereği göreve devam kararı almıştır. Yapılan kongre ile genel başkanımız sayın Meral Akşener tekrar güven tazelemiş ve Türk demokrasisine bir katkıda bulunmuştur. Seçim sonuçlarından sonra mutlaka partilerin kendilerini sorgulaması ve kongrelerden kaçınılmaması gerektiğini vurgulamıştır.
Yapılan il başkanları toplantısında ise Genel Başkan sayın Akşener'in bu tavrına ve seçim sonuçlarının değerlendirilmesi il ve ilçe teşkilatlarının tekrar güven tazelemesi ve yenileşmesi, önümüzde yapılacak olan yerel seçimlere daha güçlü ve zinde yönetimlerle katılınması gerektiği konusunda ilke kararı alınmıştır. Bu karar doğrultusunda genel merkez tarafından teşkilatların istifa etmesi tavsiye edilmiştir.
İYİ Parti Denizli İl Başkanı Hasan Akgün kendisinin istifa edeceğini beyan etmesi üzerine Çivril İYİ Parti İlçe Teşkilatı da genel merkezi istifa tavsiye kararına ve il başkanına destek olmak, yerel seçimlere daha güçlü kadrolarla hazırlanmak adına 03 Eylül 2018 Pazartesi günü ilçe başkanı ve yönetim kurulu olarak istifa kararı almıştır. İstifa kararı patiden kopmak veya eleştirmek için değil tamamen yenilenmek ve güçlenmek amacı ile alınmıştır.
Tüm yönetim, İYİ Parti'de verilecek olan her türlü göreve talip olarak çalışmaya devam edecektir.” H: Oral SARI


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası