• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.201632.3307
Euro34.675034.8139

DAHA FAZLA TAHRİP OLMADAN ÖNLEM ALINMALI

DAHA FAZLA TAHRİP OLMADAN ÖNLEM ALINMALI

Vatandaş, Çivril'de restore edilen camilerin Vakıflar Bölge Müdürlüğünden kurtarılmasını istedi.
Çivril'in Savran Mahallesinde bulunan tarihi caminin restore edilen duvar sıvaları beş yıl sonra dökülmeye başlaması ve yine Aydın vakıflar bölge müdürlüğü tarafından restorasyonu yapılan Çarşı Camiinde de duvarların açık bırakılması ile caminin zarar görmesi üzerine vatandaşlar tarihi binaların ve camilerin Vakıflar Müdürlüğünden korunmasını istedi.
Aydın Vakıflar Müdürlüğü tarafından restore edilen ve kullanıma açılan Savran Caminin dış duvarlarının sıvasının dökülmesine tepki gösteren mahalle sakinleri caminin daha fazla tahrip olmadan yapılmasını istiyor.
Hicri 1298 yılında yapılan cami 2010 yılında başlayan restorasyon çalışmaları sonrasında aslına uygun hale getirilerek 2011 yılı sonunda ibadet açılmıştı. Aradan geçen 6 yılın sonunda caminin dış duvarlarının sıvaları dökülmeye başladı. Cami duvarlarının camiden kazınan çıkma toprak ile sıvandığı için döküldüğün iddia eden mahalle sakinleri “cami restore edilirken çatısından aldıkları eski toprakları sıva yapmak için kullandılar. O zaman burada çalışanlara söyledik bu toprak durmaz diye ama dinlemediler. Yeni toprak kazıp gelmemek için eski toprağı kullandılar. Şimdide hiçbir etken olmamasına rağmen sıvalar dökülüyor” dediler.
Çatısı kapalı olan ve yağmur almayan binanın duvarlarındaki dökülmelerin yakında iç tarafta da tahribata neden olacağını iddia eden vatandaşlar “Aydın Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün kontrol mühendisleri gelip duvara baktılar. Durumu anlattık. Müdahale edilmezse caminin iç duvarlarında da dökülmeler olabilir dedik. İnşallah en kısa zamanda gelir tadilata başlarlar” dediler.

HABER: ORAL SARI


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası