• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.224632.3537
Euro34.609234.7479

SOKAK KÖPEĞİ ARAP İÇİN TAZİYE KÖŞESİ YAPTILAR

SOKAK KÖPEĞİ ARAP İÇİN TAZİYE KÖŞESİ YAPTILAR

Yaşadığı sokağın maskotu olan ‘Arap’ isimli köpek ölünce esnaf taziye köşesi yaptı.
Çivril’de Eski Hal Sokakta yaşayan ve esnafların bakımını üstlendiği sokak köpeği Arap ölünce, mahalle esnafı uyuduğu dükkanın önünde taziye alanı oluşturdu. Alışveriş için sokağa gelen ve Arap’ı göremeyen vatandaşlar Arap’ın uyuduğu işyerinin camına onun resimlerini asarken hazırladıkları afişleri de cama yapıştırdı.
Küçüklüğünden itibaren sokak esnafının bakarak büyüttüğü köpeğin sabah saatlerinde öldüğünü öğrenen mahalle esnaflarından Alper Eren “Köpeğimizi sabah sokakta göremeyince biraz araştırdık. Öldüğünü görünce belediyeye haber vererek kaldırttık” dedi.
Arap’ın mahalle esnafı ve sokağa gelen vatandaşlar tarafından çok sevildiğini ve sürekli beslendiğini belirten Alper Eren “Arap rengi ve kilosuyla çok sevimli bir köpekti. Kendisini sevdirirdi. Alışverişe gelenler mutlaka severdi. Esnafta elleriyle beslerdi. Aşırı kiloluydu hareket etmekte zorlanıyordu. Muhtemelen bundan dolayı öldü” diyerek üzüntüsünü ifade etti.
Taziye köşesinin oluşmasında büyük emeği olan ve başı çeken Erkan Eren “Yıllardır mahallemizin maskotu haline dönüşmüş, çok sevdiğimiz bir hayvan olan Arap’ın öldüğünü öğrenince çok üzüldük. Üzüntümüzü ifade edebilmek amacıyla Arap için bir taziye köşesi oluşturduk. Ben ve arkadaşlarım bu taziye köşesini oluştururken çok sevdiğimiz Arap’ın anılmasının yanı sıra, daha elzem bir konu olan toplumumuzun sokak hayvanlarına bakış açısının değişmesi için farkındalık uyandırmak oldu. Bu farkındalığı uyandırdığımızı düşünerek hayvan severlere şu mesajı vermek isterim; Yazın sıcak havalarda insanlar evlerinin önüne bir kab su koymalı ve sıcaktan bunalan hayvanlar o suları içerek serinlemeli, kışın ise kapı önlerine konulan suların donup donmadığı kontrol edilerek hayvanların su ihtiyacı giderilmeli. Ayrıca yemek artıklarımızı çöp yerine yine eski bir kaba bırakarak sokak hayvanları beslenmeli diye düşünüyorum ve tüm vatandaşları sokak hayvanlarına sahip çıkmaya davet ediyorum. Çok sevdiğimiz Arap’ın ölümü farkındalık uyandırmak için böyle ulvi bir işe yaraması acımızı bir nebze de olsa hafifletti” ifadelerini kullandı. H: Oral SARI


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası