• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.224632.3537
Euro34.609234.7479

Kiraz Üreticisi Dertli

Kiraz Üreticisi Dertli

Başta elma olmak üzere şeftali, kiraz, ayçekirdeği gibi bir çok tarım ürününün üretildiği ilçemizde kiraz hasadı başladı.
Gümüşsu Mahallesinde kiraz üretimi yapan çiftçiler rekolteden memnun olduklarını ancak kirazın arzu edilen fiyatla alıcı bulmamasından şikayetçi.
Geçtiğimiz haftadan itibaren ilçeye nadiren gelen kiraz tüccarları ithalata giden kirazı Salı günü Saat: 10,00 itibarı ile 2,5 - 3 TL’den, iç piyasada pazarlanan kirazın ise 1 - 1,5 TL’den satın alındığı çiftçiler tarafından ifade ediliyor.
Gübre, mazot, zirai ilaç gibi girdilerin fiyatlarının yüksek olduğu, üretilen mahsulün bu maliyetleri karşılamaması çiftçilerin şikayetleri arasında.
İhracata yönelik kiraz pazarının 4 Haziran Pazartesi günü açıldığını ifade eden Çivril Ziraat Odası Başkanı Mehmet Özkul, yağışların yoğunluğundan ve gece ile gündüz arası sıcaklık farkından dolayı kirazlarda çatlama olayının fazla olduğu altını çizdi. Özkul “İklim şartlarından dolayı kaynaklanan bu durum nedeni ile toplanan kirazların %50’si çöpe gidiyor. İşçi yövmeyesinin 80 TL. olduğu, bir işçinin günlük 40 KG. kiraz topladığı ve ayrıca döviz artışı nedeni ile %30 - %40 oranında zirai ilaçlara zam ilave ettiğimizde kiraz üreticisinin bu fiyatlardan memnun olması söz konusu değildir” dedi.
Kiraz fiyatlarından şikayet eden çiftçiler gazetemize yaptığı açıklamada bir senelik emeğimiz boşa gitti, yetkililerden bu konu hakkında yardım bekliyoruz. Bir işçinin maliyeti topladığı kirazla ödenemiyor. Mahsulümüz dalında kaldı.
Elma üreticisi için olumlu gelişmeler yaşandığını belirten Özkul “Bazı bölgelerde ufak tefek dolu sorunu yaşansada da çok kayda değer bir zarar yok. Daha şimdiden 1300, 1450 TL.’den dalında satılan elma bahçeleri mevcut.
Şeftali için herhan gibi bir şey söylemenin erken olduğunu belirtmek isterim. Önümüzdeki bir ay içerisinde olumlu gelişmelerin olmasını temenni ederim” dedi.
Haber: Oral SARI


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası