• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.429932.5599
Euro34.801134.9406

ÜNAL PAŞA TARIM POLİTİKALARINI ANLATTI

ÜNAL PAŞA TARIM POLİTİKALARINI ANLATTI

Hafta sonu Ankara’da yapılacak aday toplantısından önce seçim çalışmalarına başlayan CHP Denizli Milletvekili adayı Ünal Karaosmanoğlu seçim startını memleketi Çivril’den verdi.
Ünal Karaosmanoğlu aday listelerinin kesinleşmesinden sonra Çivril Pazaryerinde vatandaşlarla bir araya gelerek çalışmalarına başladı. CHP İlçe örgütü yöneticileri ve belediye meclis üyelerinin de eşlik ettiği gezide Ünal Karaosmanoğlu sohbet ettiği vatandaşlara partisinin ülke sorunlarına dair çözüm önerileri ile projelerini anlattı.
Çivril Pazaryeri programında vatandaşlardan yoğun ilgi gören Ünal Karaosmanoğlu, son dönemlerde yaşanan ekonomik sorunlar ve dış politika ile ilgili yapılan yanlışlar ve çözüm yolları hakkında vatandaşlara bilgi verdi. Pazaryeri programından sonra CHP Çivril İlçe örgütünde partililerle bir araya gelen Ünal Karaosmanoğlu burada da bir süre vatandaşlarla sohbet etti.
Karaosmanoğlu Cumhuriyet Halk Partisi’nin tarım ile ilgili politikalarını anlattı. İşte CHP’nin tarım politikaları;
Tarımda üreten olacağız, ithalatçı değil ihracatçı olacağız. Saman ve buğday gibi ürettiklerimizi değerlendireceğiz.
Tarım Kanunu gereğince tarım kesimine verilmesi gerekenleri tarım kesiminden esirgemeyeceğiz.
Tarımda girdileri oluşturan tohum, gübre, yakıt, sulama ve ilaçlama gibi maliyetleri düşüreceğiz.
Tarımsal kredi borçlarının faizleri, anaparayı geçmiş durumdadır. Tarım kesimini faizlerden kurtaracağız. Üretici Kayıt Sistemi’ni yaygınlaştırarak sisteme kayıtlı üreticilerin SGK primlerinin tamamının devlet tarafından karşılanması sağlanacaktır.
Tarım ürünleri, üretim araçlarını ve hayvanları, sisteme kayıt edildikleri anda primleri devlet tarafından karşılanacak şekilde, tarım sigortası kapsamına dâhil edilecektir.
Çiftçilere verilen desteklerden dosya parası, genel giderler vb. adı altındaki kesintiler kaldırılacaktır.
Tarımsal destekler çiftçinin girdi maliyetleri hesaplanarak, üzerine çiftçinin karı eklenerek bir yıl önceden açıklanacak. Destek oranlarında enflasyon oranları dikkate alınacaktır.
Şeker fabrikaları özelleştirme ihaleleri iptal edilerek Pancar Üretim Kooperatifleri ve işçi sendikaları fabrikalara ortak edilecektir.
Köylüye evinin herhangi bir yerine en az 10 KW gücünde güneş paneli kurabileceği ekipman ve teknik yardımı, 10 yıl vadeli ve sıfır faiz kredi ile sağlanacaktır.
Sulama birliklerine ve su şebekesi pompalama gereksinimi olan köylere, sıfır faizli 10 yıl vadeli kredi temin ederek, enerji ihtiyaçlarını güneşten karşılamaları sağlanacaktır.
Tarımsal sulamada şebeke, sondaj ve boru maliyetleri merkezi bütçeden karşılanacaktır.
Meralar köyün ortak malı olarak kalması sağlanacaktır.


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası