• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.429932.5599
Euro34.801134.9406

AYNI SAATTE İKİ FARKLI KAZA

AYNI SAATTE İKİ FARKLI KAZA

Çivril'de 8 Mayıs 2018 Salı günü ayrı noktalarda iki farklı kaza meydana geldi.
Edinilen bilgilere göre Kazım Karabekir Caddesinde, Çivril Aile Sağlığı Merkezine giden yolda meydana gelen kazada otomobil ile minibüs şiddetli bir şekilde çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle savrulan otomobil yol kenarında bulunan evin duvarına çarptı. Maddi hasarlı kazada korkulan olmayıp can kaybı yaşanmazken otomobil sürücüsü hafif yaralandı. Yaralı sürücü Çivril Devlet Hastanesine kaldırılırken olay yerine gelen çekici ile büyük hasar meydana gelen otomobil çekildi. Otomobile yan taraftan çarpan minibüste ise hafif hasar meydana gelirken minibüsün direksiyon yağının akması çevredekilere kısa süreli panik yaşattı.
Aynı saatlerde meydana gelen diğer kazada İğdir Rampasından Çivril İstikametine gelen ve arkasında dorsesi takılı olmayan tır, sürücü S.S'nin direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yolun sağ tarafından şarampole uçtu. Meydana gelen kaza yürekleri ağza getirirken sürücü kazayı hafif yaralı atlattı. Tırın şarampole düşmesi sonucu herhangi devrilme veya takla meydana gelmemesi de oluşabilecek büyük çaplı kazayı engelledi. Şarampolde bulunan taş ve ağaçlara takılarak durabilen tır bir tane telefon direğini yıkarak aşağıya kadar sürükledi. Olay yerine gelen ambulansla hastaneye kaldırılan sürücünün alkolsüz olduğu bildirildi.
Aynı zaman diliminde gerçekleşen bu iki büyük kazada herhangi bir can kaybı veya ağır yaralanma yaşanmaması vatandaşların tek tesellisi oldu.
GÜNDEME GETİRİLMİŞTİ
Geçtiğimiz aylarda İğdir Rampasına Uşak İstikametinden Çivril'e gelinen tarafa bariyer konmaması Genç Çivril Gazetesi'nde yer almış ve yolu kullanan çok sayıda vatandaş da duruma tepki göstermişti. Yapımı tamamlanan İğdir Rampası yolunda karayolları tarafından Çivril'den Uşak istikametine giderken yolun sağ tarafına beton bariyerler konulurken, yolun sol tarafına herhangi bir bariyer konulmaması kamuoyunun tepkisini toplamıştı.
Yolu kullanan sürücüler de, Uşak tarafından gelen araçların hız sınırına uymayarak rampadan hızlı bir şekilde indiğini ve yol kenarında bariyer olmamasının geri dönüşü olmayan kazalara sebep olabileceğini belirterek yetkililere Genç Çivril Gazetesi aracılığıyla çağrıda bulunmuşlardı. Sürücüler yolda oluşabilecek bir direksiyon hakimiyeti kaybı durumunda araçların uçurumda aşağı uçabileceğini ve bu nedenle önlemlerin alınmasını istemişlerdi.
Fakat Genç Çivril Gazeesi’nin konuyu gündeme getirmesine ve kamuoyunun da çağrılarına rağmen herhangi önlem alınmadı. İğdir Rampasının Uşaktan gelirken sağ tarafına hiçbir bariyer konulmadı.
Özellikle çocuklarını Çivril'de bulunan okullara yollayan Gürpınarlı veliler ağır vasıtaların ve taksilerin kullandığı bu yolda yavaşlatma şeridi, uyarı levhası, bariyer gibi birtakım eksikliklerin giderilmesini istemişlerdi.
Geçen hafta aynı noktada tırın şarampole uçması vatandaşların ne kadar haklı olduğunu gözler önüne sermiş ve daha şiddetli olası bir kazada can kaybı yaşanmadan bu yola bariyerlerin konulması gerekli önlemlerin alınması konusunu yetkililere bir kez daha hatırlatmış oluyor. H:Oral SARI


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası