• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.429932.5599
Euro34.801134.9406

ÇİVRİLLİ KADINLAR BURDUR TARIM VE HAYVANCILIK FUARINDA

ÇİVRİLLİ KADINLAR BURDUR TARIM VE HAYVANCILIK FUARINDA

Tarımla uğraşan Çivrilli bayanlar düzenlenen gezi ile Burdur Tarım ve Hayvancılık Fuarına gitti.
Çivril Ziraat Odası'nın katkılarıyla ve Nisan Karaca'nın öncülüğünde düzenlenen gezide kadınlar 28 Nisan 2018 Cumartesi günü Çivril'den Burdur'a doğru yola çıktılar. Burdur'da ilk olarak Burdur Tarım Fuarını gezen kadınlar fuarda sergilenen çok sayıda ürünü incelediler.
Burdur İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde görevli Ziraat Teknikeri Ali Akçakaya fuar alanında bulunan stantda Çivrilli bayanları konuk ederek çeşitli konularda bilgiler verdi. Kooperatifleşmenin öneminden bahseden Akçakaya birlik olunduğu takdirde işlerin çok daha kolaylaşacağını ifade etti. Kooperatiflere TKDK desteklerinin daha kolay çıktığını ifade eden Akçakaya birçok hibe ve desteğin kooperatiflere rahatlıkla çıktığını anlattı.
Daha sonra Burdur İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde görevli Çivril Özdemircili Peyzaj Mimarı Vasip Eren tarafından kadınlar Burdur'da bulunan seralara götürüldü. Seracılık işiyle uğraşan Halil Avcı'ya ait seraya götürülen kadınlar burada domates yetiştiriciliği hakkında sera sahibi Avcı'dan bilgiler aldılar. Serada domates yetiştirmenin inceliklerini anlatan Avcı, Çivrilli kadınların konu ile ilgili sorduğu soruları da cevaplandırdı.
Tarım gezilerinin ardından Burdur'da bulunan tarihi ve kültürel yerleri gezen kadınlar Burdur Müzesine gittiler. Müzede bulunan eserlere hayran kalan kadınlar müzenin beklediklerinden çok daha güzel olduğunu, çok sayıda değerli tarihi eseri bu müzede gördüklerini ifade ettiler.
Müze gezisinin ardından eski Burdur olarak bilinen yere giden kadınlar burada tarihi saat kulesi ve tarihi camileri gezdi. İnsuyu Mağarasına da giden kadınlar son olarak Burdur Gölü'nde mola verdiler.
Düzenlenmiş olan bu kısa gezide çok değerli bilgiler elde eden kadınlar geziden duydukları memnuniyeti ifade ettiler. Burdur Gezisinin dolu dolu geçtiğini vurgulayan kadınlar “Bir gün içinde bir sürü yer gezdik. Aynı zamanda gerek tarım fuarında gerekse seralarda önemli bilgiler öğrendik. Yapacağımız girişimlerle Çivril'e de burada gördüğümüz gibi modern seralar yapmak istiyoruz. Arkadaşlarımızla domates yetiştirmek istiyoruz. Biz kooperatifleşerek bu işi başarırsak Çivril için önemli bir adım atmış olacağız. Tarım içerikli gezilerimizin ardından Burdur'da daha önce görmediğimiz çok güzel yerlere gittik. Müzede birbirinden güzel ve değişik tarihi eserleri inceleme fırsatı bulduk. Daha sonra eski Burdur, tarihi saat kulesi, tarihi camii gibi bizi çok etkileyen yerlere gittik. Burdur gölünün manzarasına hayran kaldık. Bizim için dolu dolu geçen çok güzel bir gezi oldu. Buradan bize bu imkanı sağlayan Çivril Ziraat Odasına ve emeği geçenlere çok teşekkür ederiz.” Dediler.
HABER: ORAL SARI


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası