• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.316232.4457
Euro34.624434.7632

ÇİVRİL’DEN 850 İMZA

ÇİVRİL’DEN 850 İMZA

Türkiye’de, Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) 24 Haziran'daki cumhurbaşkanlığı seçimi adaylık başvurusu kabul edilen dört aday için Çivril’de 850 (7 Mayıs 2018 Pazartesi 20.00 itibarı ile) imza atıldı. Türkiye genelinde dakikada ortalama 550 - 600 kişinin imza attığı kaydedildi.
Adaylık için başvuruları kabul edilen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ve Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek için Çivril’de vatandaşlar ilçe seçim kurullarında imza atmaya devam ediyor. 4 Mayıs 2018 Cuma günü sabah saatlerinden itibaren ilçe seçim kurullarına gelen vatandaşlar, destekledikleri ismin adaylığı için imza veriyor.
Çivril İlçe seçim kurulunun bulunduğu hükümet konağı önünde İYİ Parti, Saadet Partisi ve Vatan Partisi temsilcileri imza vermeye gelen vatandaşlara yardımcı oldu. İmza atan vatandaşlara verilen belgeler ise yine parti yöneticileri tarafından toplanıyor. Toplanan belgelerden elde edilen veriler ise parti genel merkezlerine gönderiliyor.
Buna göre Çivril’de resmi olmayan sonuçlara göre 850 imza (7 Mayıs 2018 Pazartesi 20.00 itibarı ile) atıldı. Bu imzaların 600’ü iyi parti genel başkanı Meral Akşener’in, 150’si Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun, 100’ü Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in cumhurbaşkanı adayı olması için atıldı.
Konu ile ilgili görüşlerini aldığımız İyi Parti İlçe Başkanı ve Çivril Belediye Meclis Üyesi İsmail Çorbacıoğlu konuşmasında demokrasinin önemine değindi. Çorbacıoğlu “demokratik toplumlarda yaşayan insanlar kendilerini yönetmesi ve kanunları uygulaması için bir lider seçerler. Bu lider o toplumda yaşan sıradan bir vatandaş olabileceği gibi, yine o toplumda yaşayan her bireyin de kendisini yönetecek kişiyi seçmeye hakkı vardır. İlçe seçim kuruluna giderek imza atan herkes ülkemizin demokratik yönetim şekline katkıda bulunmuşlardır. Bu bağlamda ilçemizde cumhurbaşkanı adayını belirlemek adına imza atan tüm vatandaşlarımıza teşekkürü bir borç bilirim” dedi.
Cumartesi ve Pazar günü de aralıksız süren imza verme işlemleri bugün (9 Mayıs 2018 Çarşamba) akşamına kadar sürecek.
Haber: Oral SARI


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası