• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.297332.4267
Euro34.583134.7217

Çivril Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden Muhteşem Uygulama

Çivril Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden Muhteşem Uygulama

Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğüne bağlı okullarda öğrenim gören öğrencilerin toplumsal hayat becerilerine katılımlarını sağlamak ve mesleki tanıtımlarını bizzat yerinde görmek amacıyla gerçekleştirilen proje kapsamında öğrenciler Çivrilli birçok aileyi ziyaret etti.
Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin 12. Sınıflarında öğrenimlerini sürdüren öğrenciler, öğretmenleri Neslihan Çelik, Nefiye Eren ve Günay Dağal eşliğinde 4 kişilik gruplar halinde Çivril Merkez Mahalle Muhtarlarıyla yaptıkları görüşmeler sonucu ihtiyaç sahipleri aileleri belirlediler. Bu doğrultuda Okul Müdürü Erhan Akgöz'ün başkanlığındaki heyetlerle ziyaretlerini gerçekleştiren öğrenciler ailelere takriben bir aylık gıda yardımında bulundular. Gıda yardımının yanı sıra ailelerle samimi ve sıcak sohbetler eden öğrenciler hasta vatandaşlarla da ilgilenmeyi ihmal etmediler. Hasta vatandaşların hal ve hatırını sorarak onlarla dertleşen öğrenciler bir yandan da hasta vatandaşların tansiyonlarını ölçtüler. Ziyaret edilen evlerdeki küçük çocuklara ayrı bir önem gösteren öğrenciler, çocuklara özel bisküvi ve çikolata ikramında bulundular.
Etkinlik kapsamında yapılan en güzel şeylerden biride ziyaretlerin eğitim yılı sonuna kadar düzenli olarak gerçekleştirilmesi. Buna bağlı olarak ziyaret edilen evdeki eksiklikleri not eden öğrenciler ilerleyen zamanlardaki düzenli olarak yapacakları ziyaretlerde bu eksiklikleri ellerinden geldiği kadar tamamlamak için gayret gösterecekler. Ziyaret günü olarak Perşembe gününün belirlendiği etkinlikte şimdiye kadar geride bıraktığımız 3 Perşembe boyunca ziyaretler yapıldı. Yapılan bu ziyaretlerden çok etkilendiklerini belirten öğrenciler ve öğretmenler “Bizler için çok farklı bir değerlendirme ve hayat tecrübesi oldu. Ülkemizi dar bir pencereden görmüş olduk. Bu projemiz kapsamında öğretim yılı sonuna kadar aileleri ziyaret etmeyi sürdüreceğiz.”dediler.
Haber: Oral SARI


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası