• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.286532.4159
Euro34.598834.7374

İZMİR DEVLET SENFONİ ORKESTRASI ÇİVRİL’LİLERE UNUTULMAZ ANLAR YAŞATTI

İZMİR DEVLET SENFONİ ORKESTRASI ÇİVRİL’LİLERE UNUTULMAZ ANLAR YAŞATTI

Anadolu Yaylı Çalgılar Topluluğu Çivril’lilerle buluştu.
Pazartesi günü gerçekleştirilen konserler zincirinde ilk olarak Rasime Kameroğlu İlkokulunda ve daha sonra da Emine Özcan Anadolu Lisesinde öğrenciler ile buluşan Anadolu Yaylı Çalgılar Topluluğu aynı günün akşamı da Çivril Şevkiye Özel Fen Lisesi Favori Konferans Salonunda Çivril’lilere eserlerini sergilediler. Katılımın yoğun olduğu konserde devlet sanatçılarının seslendirdiği eserleri dinleyen Çivril’liler memnuniyetlerini alkışlarla ifade ettiler.
Konser’de 1.Keman Gündüz Öğüt (İzmir Devlet Senfoni Orkestrası Sanatçısı), 2.Keman Sibel Aran (İzmir Devlet Senfoni Orkestrası Sanatçısı), Viyola Betül Yıldıztekin (İzmir Devlet Senfoni Orkestrası Sanatçısı), Viyolonsel Başak Yalçın (İzmir Devlet Senfoni Orkestrası Sanatçısı) sahne aldı.
Salı günü okullarda öğrencilerle buluşmaya devam eden Anadolu Yaylı Çalgılar Topluluğu sanatçıları sırasıyla Nevişet Kameroğlu Ortaokulu ve 30 Ağustos Ortaokulundaki öğrencilere unutulmaz dakikalar yaşattı.
Anadolu Yaylı Çalgılar Topluluğu Kurucusu olan Gündüz Öğüt verdiği konserler sırasında anlattığı bir hikaye ile tüm müzikseverlere duygu dolu anlar yaşattı. Gündüz Öğüt’ün anlatımıyla hikaye şöyle;
1940’lı yıllarda trenlerden atılan eski gazeteleri toplayan 10 yaşındaki Amcam Coban Ahmet gazetelerin birinde bir haber görür. Haberde Ankara Musiki Cemiyetine müzisyenler alınacak yazmaktadır. Çoban Ahmet annesinin altınını satarak Ankara’ya gitmeye karar verir. 3 gün süren yolculuğu Çoban Ahmet hiç yemek yemeden tamamlar. Musiki Cemiyeti önüne geldiğinde açlıktan bayılan Ahmet’i musiki cemiyeti öğretmenleri bulur ve yardım ederler. Ahmt’e burada ne işin var denildiğinde müzisyen olmaya geldim der. O gün dinlenen Çoban Ahmet ertesi gün öğretmenlerin sınavından geçer, 8 yıllık okulu üstün başarı ile 4 yılda bitirir. Daha sonra kardeşini de (yani babamı) yanına alarak ailenin müzik yaşantısını başlatır.
Anadolu Yaylı Çalgılar Topluluğu’nun kısa hikayesi
2002 yılında Gündüz Öğüt tarafından kurulan Anadolu Yaylı Çalgılar Topluluğu, çok sesli müziği konser salonlarının dışına taşımak ve sevdirmek amacıyla kurulmuştur. İzmir Devlet Senfoni Orkestrası sanatçılarından oluşan topluluk özellikle Anadolu'nun köy, kasaba ve ilçelerine, başta ilk orta lise ve üniversite çocukları ve gençlerine ve halkımıza ulaşmak amacıyla kurulmuştur. Müziğin yaşamdaki önemini ve pozitif katkılarını özellikle çocuklarımıza anlatıp paylaşmayı kendine düstur edinen topluluk sanatçıları bu alanda amatör bir ruhla etkinliklerine devam etmektedir. Ülkemiz insanlarının ve çocuklarının çok sesli müziğe olduğu kadar ilgiye, sevgiye olan ihtiyaçlarını karşılamak topluluk sanatçılarının yegane hedefidir. Devlete bağlı pekçok sanatçının sadece büyükşehirlerdeki konser salonlarına ve sahnelere kapanıp kalmaları yerine Anadolu'ya açılmalarının, halkımıza gitmelerinin canlı bir uygulayıcısı olan Anadolu Yaylı Çalgılar Topluluğu sizlerden gelen talep ve önerilere de her zaman açık olarak yoluna devam etmektedir. Haber: Oral SARI


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası