• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.297332.4267
Euro34.583134.7217

İSMAİL KAPLAN YENİDEN BAŞKAN

İSMAİL KAPLAN YENİDEN BAŞKAN

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Çivril Şubesi 12. Olağan Genel Kurulu gerçekleşti.
Tek liste ile yapılan seçimde dernek başkanlığı görevini yürüten İsmail Kaplan yeniden başkan seçilerek güven tazeledi.
Genel Kurul açılışını yapmadan önce yakın zamanda hayatını kaybeden Çivril ADD üyeleri Uygun Ülker ve Ramazan Geyik'e Allahtan rahmet ve yakınlarına başsağlığı dileyen İsmail Kaplan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitler için yapılan saygı duruşunun ve okunan İstiklal Marşının ardından genel kurulu başlattı.
Genel Kurulun başlamasının ardından Başkan İsmail Kaplan'ın önerisiyle Divan Başkanlığına Çivril Eski Belediye Başkanı İbrahim Hakkı Aslan seçildi. Oybirliğiyle divan başkanı seçilen Hakkı Aslan genel kurula katılan tüm üyelere teşekkür ederek kısa bir konuşma yaptı.
Konuşmasında Aslan, “Bugünün Türkiye ortamında, bugünün koşulları içerisinde, bugünün zorlukları karşısında Atatürkçü Düşünce Derneğine gösterdiğiniz ilgi gerçekten dikkate şayandır. Zira ülkemizde maalesef bestesi ve güftesiyle kalbimizden duyarak okuduğumuz İstiklal Marşını eleştirmekten başlayarak, Yüce Atatürk'ün bütün ilke ve devrimleri yıpratılmak, yok edilmek, unutturulmak ve gözden düşürülmek isteniyor. Ülkemizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ü inkar etmek, Mustafa Kemal Atatürk'ün eserlerini yok saymak millet olarak, devlet olarak, halk olarak tümden her şeyimizi reddetmek anlamına gelir. Atatürkçülükten uzaklaşıldığı her noktada büyük yanlışlara düşülmektedir. Dış politikadan tarıma, milli eğitimden diyanete, bütün alanlarda, devletin bütün kurumlarında ısrarla Atatürk'ün koyduğu ilkeler unutulmak ve unutturulmak isteniyor. Değiştirilmek isteniyor. Fakat bu yönde atılan her adımda Türkiye biraz daha zor günlere gidiyor. O nedenle bugün sadece Genel Kurul toplantısına katılmakla değil, biz Atatürkçüler olarak görevimizi Atatürk'ün ilke ve devrimlerini, bilimsel anlayışını, bilime ilime değer vermesini, laikliğini, milliyetçiliğini, devletçiliğini, halkçılığını, cumhuriyetçiliğini, her şeyini ulaşabildiğimiz herkese her yerde ve her koşulda anlatmak zorundayız. Yoksa bugün geldiğimiz noktadan daha kötü yerlere gitmemiz mukadderdir.
HAÇLI ORDULARI DAVET EDİLDİ
Bugün medyada insanlarımız propaganda yağmuruyla başkalaştırılmaya çalışılıyor. Burada bir ölçüde başarılı oldukları da görülüyor. Örneğin son günlerde Türkiye'nin gündemindeki en önemli konu Afrin konusu. Hepimiz Türkiye'yi tehdit eden her türlü terör hareketine karşı mücadeleyi destekliyoruz. Bundan hiç kimsenin şüphesi yok. Ama Türkiye'nin başına hiç yokken, Suriye'yle aramızda her şey çok güzel giderken birden bire Büyük Ortadoğu Projesinin uygulama aşaması önümüze getirildi ve maalesef Türkiye'yi yönetenlerde bu projenin içinde olduklarını hatta Başkan yardımcısı olduklarını kendi ifadeleriyle söyledikten sonra Suriye ile olan dostluğumuz düşmanlığa çevrildi. Bir Müslüman ülkeye haçlı orduları davet edildi. Kim tarafından? Türkiye'yi yönetenler tarafından. Hatta Amerika'ya kızıyorlar siz bize söz verdiniz neden sözünüzü tutmuyorsunuz? Tutulmayan söz ne peki? Amerika'nın kara gücü göndererek Suriye'yi işgal edeceği istila edeceği sözü verilmişti. Her nedense Amerika hesabına uymadı. Doğrudan istilayı bir yana bırakıp eğittiği ve yetiştirdiği bir sürü eşkıya ordusu çetelere silah verdi, para verdi ve orada bir sorun yaratıldı. Projenin amacı Suriye'yi bölmek. Suriye'yi parçalamak ve orada bir PKK devleti oluşturmak. Maalesef bu hedef yüzde yüze yakın şu anda gerçekleşti. Oysa Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Yurtta Sulh Cihanda Sulh' ilkesinden vazgeçilmemiş olunsaydı, komşularımızla iyi geçinme ilkesinden vazgeçilmemiş olunsaydı asla Araplar arasındaki kavgalara girmeyin tavsiyesinden vazgeçilmemiş olunsaydı tüm bunlar olmayacaktı. 46 tane Anadolu evladı orada şehit oldu. 70 Anadolu evladı Fırat Kalkanı harekatında şehit oldu ve Türkiye'nin güney komşusu Suriye değil Amerika ve stratejik ortağı PYD olan bir örgüt bize komşu oldu. Bunu anlatmamın sebebi Atatürkçülükten sapmanın dış politikadaki örneği ve Türkiye'nin başına gelen bela. Onun için size derneğimize olan ilginizden dolayı teşekkür ediyorum. Fakat görevimizin daha büyük ve daha çok olduğunu da ifade etmek istiyorum. Genel Kurulu yönetmek üzere divana seçtiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum.”dedi.
Divan Başkanı Hakkı Aslan'ın konuşmasının ardından Dernek Başkanı İsmail Kaplan tarafından sırasıyla Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkanı Tansel Çölaşan'ın genel kurula gönderdiği mesaj, faaliyet raporu ve denetim raporu okundu. Derneğin mali raporunu ise ADD Mali Müşaviri Kemal Aslan tarafından okunan raporlar oy birliğiyle kabul edildi.
Raporların kabul edilmesiyle birlikte oylamaya geçildi ve tek listenin katıldığı oylama sonucunda ADD Çivril Şubesi yeni yönetim kurulu seçildi. ADD Çivril Şubesi 12. Genel Kurulu sonrasında belirlenen yeni yönetim aşağıdaki isimlerden oluştu.
Yönetim Kurulu Üyeleri
Asil Üyeler: İsmail KAPLAN, Mehmet ARSLAN, Cafer Serdar BERKAY, Süreyya ŞAFAK, Ercan EREN, Osman YAĞCIOĞLU, Hüseyin ÖZAVCI
Disiplin Kurulu Üyeleri: Gülten Efe Korkmaz, Tuncer Özkan, Ramazan Metin
Denetleme Kurulu Üyeleri: Ali Dağtekin, Muzaffer Palaz, Serap Özdemir Genel Merkez Delegeleri: Nihat Türemen, Ziya Kaplan, Cafer Serdar Berkay


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası