• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.297332.4267
Euro34.583134.7217

NEFES AL RAHAT ET

NEFES AL RAHAT ET

Çivril Sağlık Meslek Lisesi öğrencileri Pulmoner rehabilitasyon haftası etkinlikleri kapsamında Akdağ Tabiat Parkında bulunan Sığırkuyruğu yaylasına gittiler.
Çivril Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Erhan Akgöz beraberindeki altmış sekiz Sağlık Meslek Lisesi öğrencisiyle Sığırkuyruğuna gitti. 'Nefes al rahat et yaşadığını fark et' sloganıyla doğa gezisine giden öğrenciler yaylada yürüyüş yaparak muhteşem bir gün geçirdiler.
Uzun süreli solunum hastalığı olanlar ve buna bağlı olarak nefes darlığı yaşayan kişilere yönelik uygulanan bir program olan Pulmoner Rehabilitasyonu geçtiğimiz haftalarda Çivrillilere anlatmak için Çivril Devlet Hastanesine bir stant açan ve burada gelen vatandaşlara bilgilendirme yapıp broşür dağıtan öğrenciler, geride bıraktığımız hafta sonu gittikleri Sığırkuyruğu yaylasında egzersiz yapmanın önemine dikkat çektiler. 24 Mart 2018 Cumartesi günü Çivril Belediyesini tahsis ettiği araçla geziye giden öğrencilere eşlik eden Çivril Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Erhan Akgöz “Nefes al, hareket et yaşadığını fark et temalı yürüyüşümüzü gerçekleştirdik. Pulmoner rehabilitasyon da kişilerin sigarayı bırakması, ilaçlarını doğru bir şekilde kullanması ve düzenli olarak egzersiz yapması amaçlanıyor. Vatandaşlarımızın her gün en az 20 dakika düzenli yürüyüş ve düzenli bir egzersiz programı uygulayarak sağlıklı bir yaşama kavuşmaları isteniyor. Bizlerde bugün 68 öğrencimizle Sığırkuyruğu yaylasında yürüyüşümüzü gerçekleştirdik. Bu muhteşem doğa hepimize çok iyi geldi.”dedi. Haber: Oral SARI


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası