• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.297332.4267
Euro34.583134.7217

ÇİVRİL ORMANLARINI TERMİNATÖR BÖCEK KORUYACAK

ÇİVRİL ORMANLARINI TERMİNATÖR BÖCEK KORUYACAK

Çivril Orman İşletme Şefliği orman zararlıları ile mücadele kapsamında Çam kese böceği ile mücadeleyi sürdürüyor. Bu kapsamda Calosoma sycophanta böcekleri kızılçam ormanlarının bulunduğu alanlar ile çam kese böceğinin yoğun olduğu yerlere salınıyor.
Beydilli ve çevresindeki çam ormanlarında bu yıl sıkça görülen çam kese böceğine karşı mücadeleyi sürdüren Çivril Orman İşletme Şefliği, ´Terminatör diye adlandırılan ´Calosoma sychopanta´ adlı böcekleri ormanlara saldı. Terminatör böceklerin yanı sıra kuşlar ve leğen tipi tuzaklarla mücadele sürdürülüyor.
Çivril ve Akdağ eteklerindeki kızılçam ve karaçam ormanlarında görülen ve ağaçların yeşil yapraklarını kurutan ancak ağacın gövdesine zarar vermeyen çam kese böceğiyle mücadele çalışmaları devam ediyor.
Çivril Orman İşletme Şefliği, binlerce ´Calosoma sychopanta´ adlı böceği Beydilli mevkilerinde doğaya saldı. Orman işletme şefliğinden verilen bilgide “Çivril Orman Şefliği olarak çam kese böceği ile mücadelede doğayla uyumlu biyolojik mücadele önlemleri kullanılmaktadır. Doğaya olan olumsuz etkileri nedeniyle kimyasal mücadele yapılmamaktadır. Çam kese böceğinin yırtıcısı böcekçil kuşlar (guguk kuşu vb.) için can suyu havuzları yapılmaktadır. Kuş yuvaları yapılarak ormanlara asılmaktadır. Aynı şekilde bölge müdürlüğümüzün yırtıcı böcek üretim laboratuvarında, üretilen, sadece çam kese böceği tırtıllarını yemek suretiyle beslenen Calosoma Sychopanta üretilerek çam kese böceğinin yoğun olduğu Beydilli-Yuvaköy hudutları arasında kalan ormanlık sahalara salınması suretiyle biyolojik mücadeleye devam edilmektedir” denildi. Haber: Oral SARI


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası