• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.201632.3307
Euro34.675034.8139

YAŞADIĞINI FARK ET!

YAŞADIĞINI FARK ET!

Çivril Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi Sağlık Bölümü Öğrencileri Pulmoner Rehabilitasyon Haftası kapsamında “Nefes Al Hareket Et Yaşadığını Fark Et” standı açtılar.
Uzun süreli solunum hastalığı olanlar ve buna bağlı olarak nefes darlığı yaşayan kişilere yönelik uygulanan bir program olan Pulmoner Rehabilitasyonu Çivril Halkına anlatmak için öğrenciler tarafından Çivril Devlet Hastanesine açılan stantla vatandaşlara bilgilendirmeler yapıldı. Temel amacı akciğeri güçlendirmek olan rehabilitasyon programında kişilerin sigarayı bırakması, ilaçlarını doğru bir şekilde kullanması ve düzenli olarak egzersiz yapması amaçlanıyor. Rehabilitasyon programı çerçevesinde kişilere nefes darlığı ile baş edebilme, beslenme danışmanlığı tedavisi, akciğer sağlığı ile ilgili aile fertlerinin eğitimi gibi konularda bilgi aktarımı yapılıyor.
Rehabilitasyon merkezlerine düzenli olarak ulaşım imkanı olmayan vatandaşlara da önerilerde bulunan öğrenciler her gün en az 20 dakika düzenli yürüyüş ve düzenli bir egzersiz programı uygulanması gerektiğini anlatıyorlar.
Pek çok kişinin bu sorunu yaşadığını belirten ve standa gelip bilgi alan Çivrillilere yoğun ilgi gösteren öğrenciler Pulmoner Rehabilitasyon ve önemini anlatan broşürleri vatandaşlara dağıttılar.
H: Oral SARI


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası