• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.201632.3307
Euro34.675034.8139

İYİ PARTİ’DEN SAADET ZİYARETİ

İYİ PARTİ’DEN SAADET ZİYARETİ

İYİ Parti Çivril İlçe Başkanı İsmail Çorbacıoğlu ve yönetimi Saadet Partisi Çivril İlçe Teşkilatına ziyarette bulundu. Profesör Dr. Necmettin Erbakan'ı anma vesilesi ile gerçekleştirilen ziyarette İYİ Parti Çivril İlçe Başkanı İsmail Çorbacıoğlu, Saadet Partisi Çivril İlçe Başkanı Zühtü Arslan'a Erbakan temalı tablo hediye etti. Saadet Partisi Çivril İlçe yönetiminin de hazır bulunduğu ziyaret 02 Mart 2018 Cuma günü gerçekleşti.
Ziyarette iki başkan yüzde on seçim barajı, ülkenin içinde bulunduğu durum, yaşanan siyasi ve ekonomik gelişmeler ve Afrin Harekatı gibi pek çok konuyu masaya yatırarak karşılıklı görüşlerini beyan ettiler. Partilerin önümüzdeki seçimlerde yapacakları ittifaka da değinen başkanlardan ilk olarak konuşan İYİ Parti Çivril İlçe Başkanı İsmail Çorbacıoğlu “İttifak olayına baktığımız zaman adı Adalet olan bir parti diğer partilere diyor ki illa sen bir ittifakın içine zorlanacaksın. Bu demokrasiye sığan bir şey değildir. Günümüzde siyasi partilerin hepsi seçim barajından yakınıyor. Barajı kaldırmak iktidar partisinin elinde olan bir şey, diğer partilerde bunu destekleyeceklerdir. Kaldırsınlar barajı hiçbir sıkıntı olmadan her parti meclise girsin. Ama maalesef iktidar partisi her şey bizim dediğimiz olsun istiyor. Güç bizde bizim doğrultumuzda karar verilecek diyorlar. Elbette her iktidar döneminde çok farklı sıkıntılar var ama bu iktidar döneminde esas sıkıntı ilkesizlik. Bugün dediklerini ertesi gün farklı şekilde yorumluyorlar. Bu hareketler Türkiye gibi köklü bir ülkeye yakışan hareketler değil. İktidar Partisi kurulurken diyor ki barajı kaldıracağız. Bugün sistemi değiştiriyorsun başkanlık sistemine geçiyorsun hala daha yüzde on baraj var. Tek başına 15 sene iktidardalar bu ülkede. Neden korkuyorlar da hala yüzde on barajını kaldıramıyorlar? Burada yüzde bir, yüzde iki oy alan partilerin demokratik hakkı neden kullandırılmıyor? O zaman mevcut iktidar her şeyden önce demokrat değil, her şeyden önce Cumhuriyete inanmıyor. 1980 sonrası Türkiye'de PKK gündeme geldi. Daha sonra PKK Meclise girmesin diye bu baraj koyuldu ama bir işe yaramadı. Çünkü bağımsız aday olup yine girdiler meclise. O yüzden barajın hiçbir anlamı yok. İnsan iradesine ipotek koymaktan başka bir şey değil.”dedi.
15 SENEDİR İSTİKRAR GÖREMEDİK
Çorbacıoğlu'nun konuşmasının ardından konuşan Saadet Partisi Çivril İlçe Başkanı Zühtü Arslan “Milli irade derken yüzde on barajıyla kendi iradesini muhafaza etmek istiyorlar. Fakat seçime giren partilere destek veren bu milletin iradesi dışlanıyor. Yüzde on barajı dünyada hiçbir gelişmiş ülkede yok. Bir zamanlar koalisyonları kötüleyip istikrar getirmeyeceğini söylüyorlardı. 15 senedir ülkede koalisyon yok fakat istikrar göremedik. Eğitimde, tarım politikalarında, sanayide ve dış politikada bir istikrar göremedik. Milli Eğitime bakıyoruz yazboz tahtası olmuş. Tarıma bakıyoruz bütün yediğimiz içtiğimiz temel gıdalar dışarıdan geliyor. Sanayiye gelince hangi parti tarafından yapılırsa yapılsın fabrikaları muhafaza etmek gerekiyor. Bunu başkası yaptı bunu satalım diye bir şey olmamalı.”dedi.
Tüm partilerin hazine yardımından faydalanması gerektiğini belirten Arslan “Meclise girmek için illa birilerinin koltuk değneğimi olmak lazım. Barajı kaldırsınlar her parti kendi logosuyla meclise girsin. Ayrıca yüzde bir oy alan bir partide hazine yardımından yararlansın. Sadece iktidar partisi hazine yardımından yararlansın etkinliklerinde millete pilav yedirsin diğer partiler ne yaparsa yapsın. Böyle bir şey olmaz. Önemli olan bizim gibi hazineden yardım almadan kendi cebinden yaptığı çalışmalarla bu milletin yanında bende varım diyebilmek.”dedi
Erbakan haftası olması sebebiyle Necmettin Erbakan'ın da konuşulduğu ziyarette Saadet Partisi İlçe Başkanı Zühtü Arslan, İYİ Parti tarafından kendilerine getirilen Erbakan'ın sözünün de yazılı olduğu tablo için teşekkürlerini iletti. Erbakan'ın gerçekte yerli ve milli ekonomiyi benimsediğini belirten Arslan, “Her şeyin milli ve yerli olmasını istiyordu. Tarımda kendi ürettiğimizi tüketelim ve fazlasını yurtdışına ihracat edelim yurtdışından ithal etmeyelim görüşündeydi. Borçla borcu kapatma taraftarı değildi. Bugün ki hükümet maalesef borcu borçla kapatmaya çalışıyor.”dedi.
“İMZAMI ATTIM”
Şeker fabrikalarının özelleştirilmesine karşı Çivril'de üç parti tarafından ortaklaşa yapılan basın açıklamasına ve imza kampanyasına Saadet Partisinin katılmamasını değerlendiren ve konuya açıklık getiren Saadet Partisi Çivril İlçe Başkanı Zühtü Arslan “Bizim parti olarak şeker fabrikalarının özelleştirilmesi ile ilgili tepkimiz ortada. Kaldı ki şeker fabrikalarının açılmasında rahmetli Erbakan Hocamız öncülük yapmıştır. İlçemizde şeker fabrikalarının kapatılmaması için yapılan basın açıklamasına geldim ve imzamı attım. Bu konu için şu anda genel merkezimiz fabrikaları ziyaret ediyorlar. Kapatılmasını önlemeye çalışıyor. Bizde önümüzde ki günlerde bu tarz bir açıklama yaparak tepkimizi dile getireceğiz.”dedi.


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası