• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.201632.3307
Euro34.675034.8139

SOKAK HAYVANLARINA ZARAR VERMEK SUÇTUR

SOKAK HAYVANLARINA ZARAR VERMEK SUÇTUR

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Denizli Şube Müdürlüğü tarafından gönderilen sokak hayvanlarına şiddetin suç olduğu yazılı afiş Çivril Belediyesi önüne asıldı. Orman ve Su işleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan afişde hayvanlara eziyet etmenin ve onları aç bırakmanın yasal olarak bir suç olduğu bilgisi veriliyor.
Çivril Doğayı ve Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Mine Orhan ve Çivril Belediyesi veterinerleri tarafından asılan yasal uyarı başlıklı afişte, sokak hayvanlarına şiddetin bir suç olduğu ifade ediliyor.
Gönderilen afişde “Sokaklar sahipsiz hayvanların yaşam alanlarıdır. Beslenmelerine engel olmak, onlara zarar vermek 5199 sayılı hayvanları koruma kanununa göre suçtur” ifadeleri yer alıyor.
Afişin belediyenin önüne asılmasının ardından konuşan Çivril Doğayı ve Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Mine Orhan “Gördüğünüz gibi sokak hayvanlarına şiddet uygulamak, beslenmelerini engellemek yasal olarak bir suç. Biz de bu doğrultuda Çivril'de hayvanlara şiddet uygulayan, aç bırakan, eziyet eden kim varsa anında şikayet edeceğiz ve bu şahısların gerekli cezaları alması için elimizden geleni yapacağız.”dedi.


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası