• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.201632.3307
Euro34.675034.8139

ÇIRAKLARIN DURAK İSYANI

ÇIRAKLARIN DURAK İSYANI

Kızılcasöğüt Sanayi Sitesi önünde bulunan durağın kaldırılmasıyla birlikte mağduriyet yaşayan çırakların sesine kimse kulak vermiyor.
İşten çıktıktan sonra evlerine gitmek için durakta otobüs beklemek zorunda olan çıraklar yağmurlu havalarda otobüs gelene kadar yağmurun altında bekliyor. Kaldırım yapma bahanesiyle kaldırılan ve yerine yenisinin yapılacağı söylenen durakla ilgili henüz bir gelişme olmaması da çırakları gittikçe endişelendiriyor. Sanayiye ekmek parası kazanmak için uzak mahallelerden gelen ve akşama kadar çalışan çıraklar birde işten çıktıktan sonra hava şartlarıyla mücadele etmek durumunda kalıyorlar.
Mağduriyetlerini dile getiren ve seslerinin duyulmasını isteyen çıraklar “Kaldırım yapacağız diye buradaki durağı kaldırdılar. Yerine yeni durak yapılmadı. Bu kış gününde bütün köylere gidecek çıraklar yağmurun altında donuyor, ıslanıyor. Yağışta araba beklemek zorunda kalıyoruz. Rüzgarlı havalarda açıkta bekliyoruz. Durak olsa bizleri yağıştan korur ve nispeten rüzgarı keserdi.”dediler.
Yetkililerden kaldırılan durağın yerine yenisinin yapılmasını isteyen çıraklar; “Buraya bir durak yapmak zor bir iş değil. Bizim yağmurlu havalarda otobüslerimiz gelene kadar sığınabilecek bir durağa ihtiyacımız var. Yetkililerin acilen buna bir çözüm bulmasını ve yeniden bize durak yapmasını istiyoruz.”dediler.


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası