• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.297332.4267
Euro34.583134.7217

DOLANDIRICILARA DİKKAT

DOLANDIRICILARA DİKKAT

Geçtiğimiz hafta Çivril Merkezde ortaya çıkan dolandırıcılık vakaları ilçe esnaflarını tedirgin ediyor.
Edinilen bilgilere göre Çivril çarşıda bulunan esnafları hedef alan dolandırıcılar gün içinde bir çok dükkan gezerek kendilerini farklı kimliklerle tanıtıyor. Birkaç kişiden oluşan dolandırıcılar esnafların genellikle meşgul olduğu zamanlarda dükkanlara girerek esnaflara daha önceden tanıştıklarını söyleyerek “Beni tanımadın mı?”şeklinde sorular soruyorlar. Genellikle kendilerini Çivril'in bir mahallesinden olarak tanıtan dolandırıcılar, esnafların uğraştıkları sektörlere göre de bir meslek ismi söylüyor. Daha sonra uydurdukları bir yalanla esnaftan para isteyen dolandırıcılar parayı aldığı takdirde hemen oradan uzaklaşıyor.
Dolandırıcıların 30'lu yaşlarda birkaç kişiden oluştuğunu belirten mağdur esnaflardan A.K olayı şöyle anlatıyor; “İçeride müşteri varken 30'lu yaşlarda birisi geldi. İçeriye girip beni tanıdın mı diye sorduktan sonra bende kendisine tanımadığımı söyledim. Bu kişiye kim olduğunu sorduğumda bana Bulkaz'lı H. Usta cevabını verdi. Beni ve dükkanımızın camında ismi yazan eşimi tanıdığını söyledi. Daha sonra 'Yenge İ. Abiyi arayabilir misin? Onunla bir şey konuşacağım.'dedi. Ardından eşimi aradım ve telefonu şahsa verdim. Şahıs daha sonra yavaş yavaş dışarı çıktı. Sonradan eşimden öğrendiğime göre eşimden 1000 TL istemiş, eşimden hayır cevabını alınca da telefonu kapatmış. Daha sonra telefonla konuşması bittikten sonra içeri gelen şahıs telefonumu kapatmış bir şekilde bana verdi ve eşimden 100 TL istediğini onunda tamam diyerek dükkandan al dediğini söyledi. Be-nim de bir anlık boşluğuma geldi ve parayı kendisine verdim. Parayı alınca hızlı bir şekilde uzaklaştı. Daha sonra eşimle durumu konuştuğumda aklım başıma geldi fakat maalesef parayı da vermiş bulundum. Aynı şekilde komşu esnaflardan duydum ki aynı şahıslar onlara da gelmiş. Tüm esnaf arkadaşlarımın dikkatli olmasını istiyorum. Maalesef insan bir an dalgınlıkla böyle hatalar yapabiliyor. Sonradan yaptığım hatayı anladım ama insanın bazen nutku tutulabiliyor. Umarım başka arkadaşımızın başına böyle talihsizlikler gelmez” dedi.
Aynı Cadde üzerinde bulunan diğer esnaflar da bu kişilerin gelerek aynı taktikle kendilerinden para istediklerini ifade ettiler. Durumu anladığını belirten esnaflardan A.A “Şahıslar birkaç kişi gelerek dükkanın önünde dolaşıyor ve tabelada yazan ismi okuyorlar. Daha sonra dükkana müşteri geldiği sırada içlerinden biri geliyor ve arkadaşımıza dediği gibi bizi tanıdığını daha önce alışveriş yaptığını söylüyor. Bu bahaneyle 100 TL istiyor. Buraya benim işyerime de aynı taktikle geldiler. Fakat adamı daha önce hiç görmediğime emin olduğum için herhangi bir para vermedim. Maalesef arkadaşımız bir anlık dalgınlıkla vermiş. Sadece bizim caddede değil başka caddelerde ki esnaf arkadaşlarımızdan da aynı şeyleri duyduk. Buradan sizin aracılığınızla tüm esnaf arkadaşlarımıza duyurmak isterim ki bu kişilere itibar edip para vermesin.”dedi.
Haber: Oral SARI


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası