• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.297332.4267
Euro34.583134.7217

CHP İLÇE BAŞKANI ÖMER KÖSEOĞLU 'KÖR OSMAN'I ANLATTI

CHP İLÇE BAŞKANI ÖMER KÖSEOĞLU 'KÖR OSMAN'I ANLATTI

Cumhuriyet Halk Partisi Çivril İlçe Örgütü yapmış olduğu sosyal etkinliklere bir yenisini daha ekleyerek kitap günlerini başlattı. Kitap günlerinde parti üyeleri kendi seçtikleri bir kitabı okuyarak bu kitabı partililere anlatacak ve anlatılan kitap üzerinde karşılıklı tartışmalar ve fikir alışverişlerinde bulunacaklar.
Her ay düzenli yapılması planlanan kitap günlerinin ilki 21 Şubat 2018 Çarşamba günü saat 11.00'de parti binasında gerçekleşti. Gerçekleşen etkinliğin ilk gönüllüsü de CHP Çivril İlçe Başkanı Ömer Köseoğlu oldu. Köseoğlu okumuş olduğu kitapları parti binasında düzenlenen etkinlikle partililere anlattı.
Köseoğlu, babası Tuğrul Köseoğlu'na bizzat kitabın yazarı Fakir Baykurt tarafından verilen 'Cüce Muhammet' isimli kitabı tanıtarak konuşmasına başladı. Fakir Baykurt'un Çivril'e geldiğini ve evlerinde misafir olduğunu ifade eden Köseoğlu, katılımcılara o dönemde yaşadıkları bazı anıları anlattı. Daha sonra kitaba geçen Köseoğlu kitabın içinde bulunan 'Kör Osman' isimli hikayeyi okudu ve hikayenin bazı noktalarından çıkarımlar yaptı.
Dinleyiciler tarafından oldukça beğenilen 'Kör Osman' hikayesinde 1970'li yıllarda yapılan toprak reformu anlatılıyor. Hikayede, Kör Osman lakaplı bir kişi üzerinden yapılan toprak reformunda topraksız köylülere verilen toprakların devlet tarafından başka hiçbir destek verilmediğinden dolayı zengin toprak sahiplerinin eline nasıl geçtiği anlatılıyor. Hikayenin sonunda ise köye gelen sosyalist bir iğnecinin köylülere durumu şikayet ettikleri takdirde topraklarının alınmayacağını söylemesi üzerine köylünün uyanışı anlatılıyor. Hikayenin ardından sosyalizm hakkında konuşan Köseoğlu sosyalizmin bir toplum bilimi olduğunu ifade etti.
Sinema günleri etkinliğine de devam eden CHP Çivril İlçe Örgütü'nün 20 Şubat 2018 Salı günü sinema yerine Halk Evleri Belgeseli izlendi.
Yapımı Halkevleri video belgeleme merkezi'ne ait, Yönetmenliğini Alper Tunga ÖZDEMİR, seslendirmesini Rüştü ASYALI'nın yaptığı Halkevleri Belgeseli katılımcılar tarafından büyük beğeni ile izlendi.
HABER: ORAL SARI


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası