• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.297332.4267
Euro34.583134.7217

30 AĞUSTOS’UN AĞAÇLARI KESİLDİ

30 AĞUSTOS’UN AĞAÇLARI KESİLDİ

Çivril'in en eski okulu olan 30 Ağustos İlkokulu bahçesinde bulunan ağaçlar tehlike arz ediyor gerekçesiyle kesildi.
21 Şubat 2018 tarihinde gerçekleşen ağaç kesme olayında okul bahçesinin içinde bulunan tarihi ağaçların kesilmesi Çivril Kamuoyunda büyük tepkilere yol açtı. Öğrencilerin okuldan çıkmasından sonra kesilen ağaçların tehlike arz ettiği söylense de bir takım küçük ağaçların neden kesildiği de kamuoyu tarafından merak ediliyor.
Ağaçların kesilmesiyle birlikte Çivril'in önemli simgelerinden biri olan ve bugün pek çok kişinin anılarında yer alan okulun tarihi dokusu da bir çırpıda silinip gitti. Tarihi binanın etrafında bulunan ağaçlar da okulla özdeşleşmiş ve Çivril Merkez de hoş bir manzara oluşturmuştu.
Okul girişinde yer alan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün “Türk Milleti Ecdadını tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendinde kuvvet bulacaktır.” sözü ile bu yapılan işe ne kadar manidar duruyor.
Ecdat tarafından dikilen bu ağaçlar bir çırpıda kesiliyor ve kimse buna bir müdahale de bulunmuyor. Kesilen tarihi ağaçların yanlarında büyüyen ve ilerleyen zamanda onların yerini alacak olan küçük ağaçlar da ne yazık ki kesiliyor.
Burada ağaç değil Çivril'in tarihi kesiliyor. Genç yaşlı bir çok Çivrilli bu okulda öğrenim gördü. Bu tarihi yapıya zarar vermeye kimsen hakkı olmaması gerekiyor. Bir çırpıda kesilen bu ağaçların önemi Çivril için çok büyük.
Bir hadisinde Hz. Peygamberimiz “Kıyametin koptuğunu görseniz de elinizdeki fidanı dikin." demiş ve yeşilin önemini bir cümle ile ne kadar güzel anlatmıştır.
Dikilmiş ve yetişmesi boy atması yıllar sürmüş ağaçları kurtarmak yerine bir şeyleri bahane ederek ortadan kaldırmak daha kolayımıza geliyor.
Elektrik tellerini koparacak hadi ağaç keselim.
Rüzgarda yola devrilecek hadi ağaç keselim.
Elektrik telleri her modern ülkede olduğu gibi ilçemizde de toprak altına alınmaya başlandı. Belki de bir iki seneye kadar toprak üstünde elektrik yada telefon teli kalmayacak böylelikle ağaçların zarar vereceği bir tel de olmayacak peki iki sene sonra zarar veriyor diye kesilen 40-50 yıllık ağaçlar geri gelebilecek mi?
Rüzgarın devireceği düşünülen ağaçlar kesmek yerine köklerini güçlendirmek yada gövdeyi desteklemek için herhangi bir çalışma yapılıyor mu yoksa en son çare olan kesme işlemi kolay olduğu için ilk önce mi yapılıyor?
40 yaşın üzerinde bulunan ağaçlar zarar veriyor gerekçesi ile kesildi. Verilen zarar ortadan kaldırılamaz mıydı. Zarar veren dallar kesilemez miydi de kökünden ağaçlar kesildi?
Bir ağacın dalını kesmektense binayı taşıyan Atatürk'ün kurduğu Türkiye Cumhuriyetinde gelinen son nokta. Kaynak: Genç Çivril Gazetesi


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası