• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.297332.4267
Euro34.583134.7217

ÇOCUK SUSAR SEN SUSMA

ÇOCUK SUSAR SEN SUSMA

CHP Çivril İlçe Örgütü son günlerde gittikçe artan çocuk istismarı ve kadınlara tecavüz vakaları için parti binası önünde bir imza kampanyası başlattı. Toplumun kanayan yarası olan konunun üzerinde durulması gerektiğini ifade eden CHP Çivril İlçe Başkanı Ömer Köseoğlu, “Dünyada Çocuk Bayramı olan tek ülkeyiz ancak ne yazık ki geldiğimiz şu noktada Avrupa’daki en yüksek çocuk yaşta evlendirilen kız çocukları oranına sahip bir konumdayız. Toplumumuzun kanayan yarası çocuk istismarının engellenmesi için istismarcılar hiçbir durumda ceza indiriminden yarar-lanmamalı ve en ağır şartlarda cezalandırılmalıdır, konuya ilişkin önlemler arttırılmalı ve eğitim programları oluşturulmalıdır. Cinsel istismar vakalarıyla ilgili ciddi bir farkındalık sağladığımızı düşünüyorum, ancak bu yeterli değil. Bizler birleşerek, güçlerimizi, yüreklerimizi birleştirerek mücadele ediyoruz ve etmeye de devam edeceğiz. Ülkemizde güvende olmayan bir tek çocuk kalmamalıdır” dedi.
Yaptığı açıklamanın ardından ülke olarak konuya ilişkin verileri açıklayan Köseoğlu, “bu konuda gerekli hassasiyeti gösteren tüm vatandaşlarımıza teşekkür ederim” dedi.



İŞTE TÜRKİYE’DEKİ O UTANÇ VERİLERİ:
– Tecavüzcülerin yüzde 5'i ortaya çıkarken, yüzde 95'i gizli kalıyor
– Ensest ilişkilerden bin tecavüzcüden sadece biri açığa çıkıyor.
– Adliyelerdeki dört tecavüz vakasından biri çocuklarla ilgili.
– İstismarların yüzde 66’sı akraba, komşu gibi tanıdık kişiler tarafından yapılıyor.
– İstismarcıların yüzde 9’u çocukla aynı evde yaşıyor.
– Ülkemizde 181 binin üzerinde çocuk gelin olduğu biliyor ancak dini nikahlar nedeniyle gerçek sayının bunun çok daha üzerinde olduğu tahmin ediliyor.
– Ülkemizde son 10 yılda çocuk istismarı vakaları yüzde 700 arttı.
– Çocuk istismar vakaları son 10 yılda 300 bini geçti. H: Oral SARI


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası