• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.297332.4267
Euro34.583134.7217

DÜRÜST BANK ÖĞRENCİLERİN HİZMETİNE AÇILDI

DÜRÜST BANK ÖĞRENCİLERİN HİZMETİNE AÇILDI

Çivril İsmail Özcan İlkokulu çok başarılı ve bir o kadar da değişik bir projeyi hayata geçirdi. Dürüst Bank ATM adı verilen proje de ihtiyacı olan öğrenciler okula kurulan Dürüst Bank ATM’sinden para çekebilecek ve taahhüt ettiği günde çekmiş olduğu parayı getirerek ATM’ye yatırabilecekler.
Okul idaresi tarafından duyurulan proje ile birlikte harçlığını unutan, kaybeden veya paraya ihtiyacı olan öğrencilerin ATM’den para çekerek mağdur olmaması ve öğrencilerin yaşamları boyunca ihtiyacı olacak davranışlar kazanması hedefleniyor. Bu davranışlar ise şu şekilde açıklanıyor: Öğrencilerin borçlarına sadık kalması, verdikleri sözü zamanında yerine getirmesi, öğrencilere tarih kavramının kazandırılması ve en önemlisi de kimsenin kontrolünde olmadan yazdığı miktar kadar para alması ve aynı şekilde bu parayı ödeyerek öğrencilere dürüstlük kavramının kazandırılması.
Okul idaresinin proje ili ilgili yapmış olduğu açıklamada “Öğrencilerimizim birer birey olduğu, küçük yaşlarda dürüstlük ve güven duygularının beslenmesi ve gelişmesi için tasarlanan bir projedir.” Denildi.
Uygulama süresi 2017-2018 eğitim yılı olarak belirlenen projenin uygulayıcısı da okul müdürü başkanlığında kurulan proje ekibi olacak. Proje ekibinde: Okul müdürü, müdür yardımcısı, sınıf rehber öğretmenleri, okul rehber öğretmeni, sınıf temsilcileri ve okul aile başkanı yer alıyor. Proje ekibi öncelikle okul müdürü başkanlığında toplanarak bir görev dağılımı yapıldı. Proje, ekipte bulunan öğretmenler tarafından öğrencilere tanıtıldı ve öğrencilere tanıtılmasının ardından velilere proje ile ilgili gerekli bilgilendirmeler yapıldı. ATM de kasanın düzenli bir şekilde işlemesi için ekip sürekli kasayı kontrol altında tutuyor. Proje kapsamında öğrencilerin dürüstlük ve güven davranışları tespit edilecek.
Okul içine kurulan ATM el ilanları, broşür, okulda bulunan panolar ve okul resmi internet sayfasından öğrencilere duyurularak ihtiyaç duymaları halinde projeye katılmaları sağlanacak.
Haber: Oral SARI


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası