• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.297332.4267
Euro34.583134.7217

KIZILCASÖĞÜT VE MENTEŞ MERKEZ MAHALLESİ OLDU

KIZILCASÖĞÜT VE MENTEŞ MERKEZ MAHALLESİ OLDU

Çivril Belediyesi Meclisinde kabul edilen madde ile artık Menteş ve Kızılcasöğüt, Çivril ilçe merkezinin birleşik merkez mahallesi sayılacak.
Doğalgaz için ilçe merkezinin yeteri kadar nüfusu olmadığını belirten Çivril Belediye Başkanı Dr. Gürcan Güven, Menteş ve Kızılcasöğüt'ün ilçe merkez birleşik mahallesi olduğunu kabul ettikleri takdirde doğalgazın gelmesi için yeterli nüfusa ulaşacaklarını ifade etti.
Maddenin oylamaya sunulmasından önce Meclis üyelerine konuyla ilgili açıklama yapan Güven “Denizli Büyükşehir olmadan önce Çivril Merkezin nüfusu 15 000 civarlarında görünüyordu. BOTAŞ Genel Müdürlüğü ile görüşmelerde doğalgaz için çözüm bulamadık. Fakat kanun da diyor ki nüfusu 20 000 ve üzeri olan yerler doğalgaz hakkı kazanmıştır. Şu an bizim de doğalgaz için hiçbir eksiğimiz yok sadece mevzuata uygun olması için iki mahallemizi ilçe merkezine birleşik mahalle kabul edeceğiz. BOTAŞ Genel Müdürlüğüne doğalgaz için başvurduğumuzda Nüfus İşleri ve TÜİK'den Çivril merkezin nüfus sayısını isteyeceği için Menteş ve Kızılcasöğüt Mahallesi, Çivril merkeze birleşik mahalle sayıldığında nüfusumuz 22 500 civarı olacak.”dedi.
Başkanın açıklamasının ardından oylamaya sunulan madde Çivril Belediyesi Meclisi tarafından oy birliği ile kabul edildi.
Kaynak: Genç Çivril Gazetesi


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası