• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.297332.4267
Euro34.583134.7217

ADNAN KESKİN Bu onurlu mücadelede korkmaya, teslimiyete yer yoktur.

ADNAN KESKİN Bu onurlu mücadelede korkmaya, teslimiyete yer yoktur.

Denizli'de Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) eski Milletvekili Adnan Keskin, 2016 yılında bir konuşmasında, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle yargılandığı 4. Asliye Ceza Mahkemesi'nde berat etti. Ancak karara savcılığın itiraz etmesi üzerine Antalya Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi'nde görülen davadan Keskin'e 11 ay 20 gün hapis cezası kararı çıktı.
5 dönem milletvekilliği, bir dönem Bayındırlık ve İskan Bakanlığı ve CHP Genel Sekreterliği yapan eski milletvekili Adnan Keskin, hakkında çıkan hapis kararının ardından bir basın açıklaması yaptı.
Cumhuriyet Halk Partisinde 50 yıllık onurlu mücadelede korkmaya, teslimiyete yer olmadığını belirten Keskin açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
" Toplumların zorlu süreçten geçtiği iktidarlar tarafından temel hak ve özgürlüklerin budandığı tarafsız olması gereken kurumların siyasi iktidarın müfreze duruma dönüştürüldüğü süreçlerde demokrasi değerlerin hak hukuk Adalet ekonomik sosyal boyutlardan soyutlanıp yalnızca seçime indirgendiği süreçlerde demokrasi özü boşaltılır soyut bir mekanizmaya dönüşür. Bu tür olumsuzluklarla karşı karşıya kalan toplumlarda demokrasinin çağdaşlığı, adalet, hak ve hukukun canlı kalması için bireylerin ödemesi gereken diyetler vardır.
Karşılaştığım olumsuz tablo TC yurttaşı olarak ülkemdeki insanların temel hak ve özgürlükleri güvence altına alınması bütün Anadolu topraklarında barış sevgi rüzgarının esmesi, tarafsız kurumların tarafsız kalması için benim ödemem gereken diyetti.
Cumhuriyet Halk Partisi zor süreçlerde dik duran, akıntıya kapılmayan, ekonomik ve sosyal çalkantılar da savrulmayan, gerçekleri olgularda arayan, teslim olmayanların partisidir. 50 yıldır Partimin üyesi olmanın onuruyla bu mücadeleyi yürüttüm. Önümüzdeki günlerde yoluma devam edeceğim. Bu onurlu mücadelede korkmaya, teslimiyete yer yoktur.” H: Oral SARI


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası