• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.297332.4267
Euro34.583134.7217

ATATÜRK BÜSTÜ TARTIŞMASINA TÜRK EĞİTİM SEN’DEN AÇIKLAMA

ATATÜRK BÜSTÜ TARTIŞMASINA TÜRK EĞİTİM SEN’DEN AÇIKLAMA

Özdemirci Mahallesinde bulunan ilkokul bahçesinde Atatürk büstünün bulunmaması CHP'li Çivril Belediye Meclis Üyesi Tunay Yazıcı tarafından gündeme taşınmış ve basında yer almıştı.
Habere konu olan okul ve Atatürk büstü ile ilgili Türk Eğitim-sen basın açıklaması yaptı. Türk Eğitim-sen Çivril İlçe Temsilcisi Erhan Akgöz tarafından yapılan açıklamada "Sayın Basın Mensupları; 06.02.2018 tarihli bir takım internet haber sitelerinde (Denizli İnternet Haber, Yeşil Çivril Gazetesi) ve kendisi de gazeteci olan bir Çivril Belediye Meclisi Üyesinin şahsi Sosyal Medya hesabında paylaştığı aşağıda alıntılanan haberlerde bir yanlışlık veya yanlış anlamadan kaynaklanan yanlış haber ve kamuoyuna yönelik bir yanlış yöneltme vardır. Bu sebeple Türk Eğitim- Sen Üyesi olan Okul Müdürümüzün bu tür bir yanlış haberden ötürü haksız yere suçlanmasının önüne geçmek ve kamuoyunu aydınlatmak adına bu açıklamaya ihtiyaç duyulmuştur.
Şöyle ki; Özdemirci Mahallemizde Eski Yayla Mahallesi diye bilinen yerde ve aynı bahçe içinde bir ortaokul ve bir ilkokul bulunmaktadır. Binalardan biri eski tek katlı yan yana sıralı sınıflardan oluşmakta ve ilkokul binası olarak kullanılmaktadır. Diğer yeni binada ise Özdemirci Ortaokulu faaliyette bulunmaktadır.
Aynı bahçe içindeki bu iki binanın eski adı ÖZDEMİRCİ İLKÖĞRETİM OKULU iken, bu iki binanın ortak bahçesinde bir ATATÜRK BÜSTÜ kuruluşundan beri var olup, Devletimizin Kurucusu, eşsiz kahraman ATATÜRK bu okullarda görev yapan her sendikadan arkadaşlarımız tarafından minnet ve şükran duyguları ile daima anılmakta ve derslerde Türk Çocuklarına anlatılmaktadır.
Ayrıca; Özdemirci Yayla mevkii ile Merkez mevkii arasında uzun bir mesafe olduğundan Merkez Mevkiindeki eski okul binası Valiliğimiz tarafından tadilattan geçirilerek 3 sınıf ve bir anasınıfı barındıran Özdemirci İlkokuluna bağlı EK BİNA olarak 7-8 yıldır kullanılmaktadır. Bahse konu haberler bu EK BİNA' da ki bahçede ATATÜRK BÜSTÜ OLMADIĞI yönündeki haberlerdir ki; BU İDDİALAR TAM OLARAK GERÇEĞİ YANSITMAMAKTADIR. Çünkü bu EK BİNADAKİ SALONDA da ana giriş kapısından bakan herkesin görebileceği yerde ATATÜRK BÜSTÜ vardır.
Ayrıca Yayla Mahallesindeki İki okulun ortak bahçesinde de Çivril İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından gönderilmiş olan İKİNCİ ATATÜRK BÜSTÜ de kış şartlarında beton atılması ile ilgili iklim özellikleri elverdiği andan itibaren en kısa sürede yapılacağı da Okul Müdürlüğünden öğrenilmiştir.
Hal böyleyken; Bir köy okulunda var olan Atatürk Büstlerini yok sayarak, getirip, hediye etmek veya yapımına destek olmak varken, sanki ATATÜRK BÜSTÜ olmayışının altında başka nedenler arar gibi haberler yapmak, yaptırmak, sansasyonel, provokatif bir yöntemdir.
Atatürk bir sınıfın, bir zümrenin, bir derneğin, bir partinin değil; hepimizin ortak Değeridir. Türk Eğitim- Sen üyelerine ATATÜRK ile sorunu varmış gibi gösteren bir algıya, algı yaratılmasına asla müsaade etmeyiz. Gerek Özdemirci'de gerekse bizim sendikamızın maneviyat dünyasında apayrı bir yeri olan müstesna bir dahi olarak ATATÜRK yaşamakta ve yaşatılmaktadır. Türk Eğitim-Sen olarak hiç kimseden ATATÜRK SEVGİSİ DERSİ almaya asla ve kat' a ihtiyacımız yoktur.
Okullarımıza, öğretmenlerimize, idarecilerimize sahip çıkıldığı günler görmek inşallah hepimize nasip olur. Eksiklikler suçlama veya karalama, ima etme veya şikayet etme ile değil, destek, yardım ve iyi niyetle çözülür. Bizler haberlerin de çarpıtılmadığı, gayretli insanlara yönelik tehdit, şantaj ve karalamaların olmadığı bir dünya için çalışmaya devam edeceğiz. Bu arada her gün artan olumsuzluklara rağmen üyelerimizin yanında durmaya, hakkını savunmaya devam edeceğiz. Sendikacılıktan bunu anlıyoruz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur…." Denildi.
Haber: Oral SARI


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası