• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.297332.4267
Euro34.583134.7217

GEKA’DAN TURİZM DESTEĞİ

GEKA’DAN TURİZM DESTEĞİ

Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA), Çivril'de girişimcilere yönelik 2018 Yılı Proje Teklif Çağrısı Mali Destek Programı hakkında bilgilendirme yaptı.
Çivril Halk Kütüphanesinde gerçekleşen bilgilendirme programında mali destek almak isteyen girişimcilerin hangi konularda Ajansa başvurabilecekleri anlatılırken, başvuru koşulları hakkında da slayt gösterisi eşliğinde sunumlar yapıldı.
Yapılan bilgilendirmelere göre GEKA 2018 yılında üreticinin çıkarlarını düşünen kar amacı gütmeyen kooperatif ve birliklerin güçlendirilmesi konusunda mali destekte bulunacak. GEKA 2018 Yılı Proje teklif çağrısında kooperatif ve birliklere toplamda 10.Milyon TL ayırırken, girişimcilere ise en az 50.000 TL en fazla 500.000 TL mali desteklemede bulunacak. Kooperatif ve birliklerin güçlendirilmesi programında destekleme öncelikleri şunlarda olacak:
- İşleme, paketleme ve depolama süreçlerinin geliştirilmesi
-Pazarlama yöntemlerinin çeşitlendirilmesi ve güçlendirilmesi
-Üretim süreçlerinde verimliliğin artırılması
-Kurumsal kapasitenin güçlendirilmesi
Bu kapsamda kooperatif ve birliklerin güçlenmesi için uygun başvuru sahipleri ise şunlar:
-Tarımsal Kalkınma Kooperatifleri
- Su Ürünleri Kooperatifleri
-Küçük Sanat Kooperatifleri
- Üretim Pazarlama Kooperatifleri
- İşletme Kooperatifleri
- Kadın Girişimi Üretim Ve İşletme Kooperatifleri
2018 Yılı Proje Teklif Çağrısında Mali Destek Programında destek verilecek bir diğer husus ise Kültür Turizminin Geliştirilmesi. Yapılan bilgilendirmeye göre kültür turizminin gelişmesi konusunda daha çok küçük ölçekli altyapı projelerine yönelik desteklemeler yapılacağı açıklandı. GEKA kültür turizminin gelişmesine yönelik yapacağı desteklemelere toplamda 20.000.000 TL ayırırken girişimcilere ise en az 100.000 TL en fazla 2.000.000 TL mali destekte bulunacak. GEKA bu desteğin amacını ise şu şekilde girişimcilere anlattı: Güney Ege Bölgesinde kültür turizminin geliştirilerek, bölgeyi ziyaret eden turist sayısının ve geceleme sayısının artırılmasıdır.
Kültür turizminin geliştirilmesi için mali destek almak isteyen girişimcilerin ise öncelikleri şunlar olmalıdır:
-Kültür turizmi öğelerinin açığa çıkarılması, korunması ve sergilenmesi
-Çevre düzenlemeleri ve tanıtım araçları ile kültür turizmi öğelerinin çekiciliğinin artırılması.
Bu kapsamda başvuru yapabilecekler ise:
-Kamu Kurum ve Kuruluşları,
-Yerel Yönetimler,
-Üniversite Rektörlükleri,
-Kamu Kurumu Niteliğindeki Meslek Kuruluşları (Odalar, borsalar vb.)
İnternet üzerinden yapılacak olan proje başvuruları için son başvuru tarihi ise 26 Mart 2018 saat 18.00 olarak açıklandı. İnternet üzerinden yapılan başvurunun ardından başvuruda bulunan girişimcilerin Ajans merkezine veya yatırım destek ofislerine 2 Nisan 2018 Pazartesi Saat 18:00'a kadar taahhütnamelerini getirmeleri gerektiği bilgisi verildi.
Slayt gösterileri ile beraber yapılan bilgilendirmelerin ardından Çivrilli girişimciler uygulamak istedikleri projeler hakkında bir takım sorular sordular. Ajans temsilcileri girişimcilere her türlü konularda yardımcı olacaklarını belirtirken ilerleyen zamanlarda akıllarına takılan konuları da ajansa gelerek sorabileceklerini ifade ettiler. Ayrıca projelerini hazırlama aşamasında takıldıkları yerlerde Ajansta bulunan danışmanlara sorabileceklerini ve projelerine destekleme almak için son aşamada mutlaka Ajans danışmanlarına projelerini göstermeleri gerektiğini söylediler. Haber: Oral SARI


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası