• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.297332.4267
Euro34.583134.7217

KÖPEKLER TEDAVİ EDİLDİ

KÖPEKLER TEDAVİ EDİLDİ

Çivril Belediyesi Veterinerleri hayvan barınağında bulunan yaralı bir köpeği ve hastalanmış bir yavru köpeği tedavi etti.
Barınağa giden hayvanseverlerin tespit etmesiyle tedaviye alınan köpekler barınaktan çıkarılarak kum ocağının içinde bulunan kliniğe götürüldü ve burada tedavileri yapıldı.
Önce hastalanmış bir yavru köpeği tedavi altına alan Çivril Belediyesi Veteriner Hekimleri Ziya Kuzu ve Mehmet Ali Yavuz yavru köpeği kliniğe alarak burada tedavisini gerçekleştirdiler. Veterinerler köpeğin iyileşene kadar bir süre klinikte kalacağını belirttiler.
Hayvanseverler tarafından boynunda bir ip kaldığı ve bu ipe bağlı olarak boynunda yara oluştuğu tespit edilen köpekte veterinerler tarafından kliniğe alındı. İlk olarak köpeğin boynundaki ipi çıkartmak için çaba sarf eden veterinerler ipin çıkmasının ardından yarayı krem ve spreyle kapattılar. Boynunda ipe bağlı ciddi yaralar oluşan masum köpeğin ise ipin çıkmasının ardından sevinci adeta gözlerinden okundu. Veterinerler ipin uzun süredir boynunda kalmasına bağlı yara oluştuğunu ifade ettiler. Genelde bu tarz vakalarla çok karşılaştıklarını belirten veteriner Ziya Kuzu "Maalesef vatandaşlar ve özellikle çocuklar köpeklerin boynuna ip bağlıyor ve ip köpeğin boynunda kalıp gidiyor. Bu tarz ipler köpeklerin boyunlarını kesiyor. Bu köpekte olmamış fakat bu yaralar tespit edilmezse yarada kurtlanmalar oluyor. Vatandaşlarımız köpeklerde bu gibi ipler gördüklerinde lütfen çıkartsınlar eğer deriye nüfuz etmiş bir ip varsa bunun veteriner hekim tarafından çıkarılması gerekmektedir." Dedi.
HABER: ORAL SARI


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası