• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.201632.3307
Euro34.675034.8139

GAZETECİLER İÇİN SAHNEDEYDİ

GAZETECİLER İÇİN SAHNEDEYDİ

İzmir Konak Belediyesi ve Gazeteciler Cemiyeti işbirliği ile Çalışan Gazeteciler Günü Konseri düzenlendi. İzmir Devlet Senfoni orkestrası tarafından verilen konsere katılan sanat severler unutamayacakları bir gece yaşadı.
12 Ocak 2018 Cuma günü düzenlenen ve saat 20.30 da başlayan konser yaklaşık 3 saat sürdü.
İzmir, Güzelyalı semtinde bulunan Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezinde düzenlenen konsere Çivril'den de bir grup sanatsever de katıldı. İçerisinde her yaştan sanatseverin olduğu grup, Cuma günü öğlen saat 13.00 da Nevişet Kameroğlu İlk Okulu önünden hareket ederek İzmir'e doğru yola çıktı. Geçen keyifli yolculuğun ardından İzmir'e varan sanatseverler, konserin başlamasıyla birlikte salondaki yerlerini alarak harika bir sanat gecesi yaşadılar.
Konser başlamadan önce plaketleri takdim etmek ve konuşma yapmak için sahneye çıkan İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen “Adı her ne kadar Dünya Çalışan Gazeteciler Günü olsa da pek çalışan gazeteci kalmadığı için bir zamanlar bayram olarak kutladığımız bu günü kutlayamıyoruz. Dolayısıyla bu günü bayramın ötesinde sorunlarımızı tartıştığımız, sıkıntılarımızı ortaya koyduğumuz bir gün olarak ele alıyoruz. İzmir Devlet Senfoni Orkestrası'nın bu güzel çalışmasıyla İzmirli gazeteciler olarak güzel bir soluk aldık. Gecenin sponsorluğunu üstlenen Konak Belediyesi'ne, Başkan Sema Pekdaş'a ve İzmir Devlet Senfoni Orkestrası'nın müdürüne, sanatçılarına teşekkür ederim. ” dedi. Dikmen konuşmasının ardından salonda bulunan sanatseverler tarafından uzun süre alkışlandı.
Anlatıcı Murat Atak tarafından yaşayan efsane besteciler olarak nitelendirilen Turgay Erdener ve Muammer Sun'a plaketlerini dikmen takdim etti. Turgay Erdener'e sahnede plaketini takdim eden Dikmen Muammer Sun'un plaketini ise konser salonundaki oturduğu yere giderek takdim etti.
Plaketlerin takdim edilmesinin ardından Türkiye'nin sayılı şeflerinden Rengin Gökmen'in şefliğinde başlayan konserde ilk olarak Turgay Erdener'in bestelediği 'Afife Bale Müziğinden Seçmeler' dinleyici ile buluştu. Orkestranın muhteşem ezgileri eşliğinde ilk Türk kadın tiyatro sanatçısı Afife Jale'nin hayatı Devlet Tiyatrosu Sanatçısı Murat Atak tarafından anlatıldı.
Daha sonra verilen aranın ardından devam edilen konserde Muammer Sun'un 'Nazım Destanı' adlı eseri seslendirildi. Gazetecilerin ve sanatseverlerin büyük beğeni ile izlediği konser bastecilerin de aralarına katıldığı İzmir Devlet Senfoni Orkestrasını ayakta alkışlandı.
Barış Yanç (Tenor), Nurdan Küçükekmekçi (Soprano), Selva Erdener (Soprano), Ahmet Baran (Kanun) ve Devlet Çoksesli Korosunun solistliğini yaptığı konser sanatseverlere büyülü bir sanat gecesi yaşattı.
Haber: Oral SARI


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası