• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.201632.3307
Euro34.675034.8139

AVRUPA BİRLİĞİ BURS BAŞVURULARI BAŞLADI

AVRUPA BİRLİĞİ BURS BAŞVURULARI BAŞLADI

Çivril Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklama ile 2018-2019 akademik yılı Jean Monnet Bursu Başvurularının başladığını bildirildi.
Açıklamaya göre; Avrupa Birliği Bakanlığı'nın, uygulayıcısı olduğu Jean Monnet Burs Programı Avrupa'da araştırma ve yüksek lisans yapma imkânı sağlıyor. Avrupa Birliğine katılım öncesi AB Mali Yardımı kapsamında finanse edilen burs programı için başvurular 23 Şubat 2018'de sona erecek.
Jean Monnet Burs Programı ile 2018-2019 akademik yılında 180 kişiye burs verilmesi planlanıyor. AB müktesebatı konusunda uzmanlaşmak isteyen herkese açık olan Jean Monnet Burs Programına; kamu çalışanları (Kamu tüzel kişiliğini haiz meslek kuruluşları, odalar, yerel yönetimler, kalkınma ajansları vb. kuruluşlarda çalışanlar dâhil), özel sektör çalışanları (Sivil toplum kuruluşlarında, yerleşik yabancı misyonlarda vb. çalışanlar dâhil), üniversitelerin akademik veya idari personeli, üniversitelerin lisans düzeyinde son sınıf veya lisansüstü (yüksek lisans veya doktora) öğrencileri başvuruda bulunabilecek. Burs kapsamında süresi en az 3, en fazla 12 ay olan akademik çalışmalar desteklenecek olup burs başvurusu yapan adayların Avrupa Birliği üye ülke dillerinden herhangi birini, o dilde yüksek lisans eğitimini sürdürebilecek kadar iyi bilmeleri gerekiyor.
Jean Monnet Burs Programı Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki ilişkilerin gelişmesini desteklemek amacıyla, 1989 yılında Türkiye Cumhuriyeti ile Avrupa Komisyonu arasında imzalanan bir anlaşma çerçevesinde başlamıştır. Türk bürokratlar, öğrenciler, akademisyenler ve özel sektör çalışanlarının yararlandığı burs kapsamında bursiyerlere, AB üyesi ülkelerde yüksek lisans ve dengi bir yıllık akademik çalışma yapma şansı tanınmaktadır. Jean Monnet Burs Programı Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne tam üyelik hedefi çerçevesinde, AB müktesebatına ilişkin alanlarda uzmanlaşmış kişi sayısını artırmayı amaçlamaktadır. Bugüne kadar burstan yaklaşık 2 bin kişi faydalanmıştır.


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası