• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.184732.3137
Euro34.646634.7854

BÖLGE TRAFİKTEN ÖRNEK UYGULAMALAR

BÖLGE TRAFİKTEN ÖRNEK UYGULAMALAR

Yaşanan trafik kazalarını en aza indirmek için yoğun olarak çalışan Kıralan Bölge Trafik İstasyonu çalışmalarına yeni yılda da ara vermeden devam ediyor. İstasyon Baş Polisi Mestan Çetin yapmış oldukları reflektör uygulaması olumlu sonuçlar aldıklarını ve bu tarz uygulamaları yeni yılda da devam ettireceklerini açıkladı.
Aslen Uşaklı olan ve dördüncü görev yeri Çivril olan Çetin, 2012 yılından bu yana görevini başarıyla Çivril'de sürdürüyor. Çivril'in tarım memleketi olduğunu belirten Çetin, bu yüzden tarım ile geçimlerini sağlayan vatandaşların başına herhangi bir trafik kazası gelmemesi için traktörlere ayrı önem verdiklerini ifade etti.
Yeni yılda da traktörlerle ilgili örnek uygulamalara devam edecek olan Kıralan Bölge Trafik İstasyonu hayat kurtaran iki uygulama daha başlatma hazırlığında. İlk olarak kabinli traktörlerin önemine dikkat çekecek olan Bölge Trafik Polisleri, herhangi bir kaza anında traktör kullanıcısının can kaybı yaşamaması için kabin demirinin önemini anlatacak. Traktör kazalarında genelde devrilme sonucu can kaybı yaşandığını belirtecek olan ekipler, devrilme esnasında sürücünün traktörün altında kalmaması için kabin takılmasının kadar gerekli olduğunu vurgulayacaklar.
Başlatılacak olan diğer uygulama ise römorklara kontrolsüz ve tedbirsiz bir şekilde oturmayla ilgili. Yaz aylarında özellikle tarlada çalışan işçiler genelde römorklarla tarlaya götürülüyorlar. Vatandaşların römorkların ardında daha dikkatli olmasını ve yaşanacak kazaların engellenmesini isteyen Bölge Trafik Ekipleri bu doğrultuda bilgilendirme çalışma-ları yapacaklar. Ekipler diğer bilgilendirme çalışmalarında yapmış oldukları gibi yine Çivril-Çal-Baklan ilçelerinde çalışmalarda bulunacaklar. Aynı şekilde kahvehaneler de eğitim toplantıları düzenleyecek olan ekipler Cuma Namazlarında da konunun önemini vatandaşlara aktarmak için gerekli çalışmalarda bulunacaklar.
REFLEKTÖRLER TAKILDI
Kıralan Bölge Trafik İstasyonu tarafından başlatılan bilgilendirme çalışmaları ile römorkların arkasına reflektörler büyük ölçüde takıldı.
Başlattıkları reflektör kampanyasını Çivril-Çal-Baklan ilçelerinde tüm mahalle kahvehanelerinde yapmış oldukları eğitim toplantılarıyla vatandaşlara anlatan Kıralan Bölge Trafik İstasyonu çalışmalarının sonunda olumlu sonuçlar aldı. Aynı zamanda Cuma Namazlarında vaaz esnasında Müftü tarafından ve Hutbe esnasında da Cami İmamı tarafından da konuyla ilgili vatandaşlara bilgilendirmeler yapıldı.
Traktörlerin yoğun olarak çalıştığı yaz aylarında römorklara bağlı kazaların gerçekleştiği belirtilirken, 2016 yılı Haziran-Eylül ayları arasında da römorklar yüzünden 10'un üzerinde kaza meydana geldi.
Haber: Oral SARI


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası