• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.201632.3307
Euro34.675034.8139

ANNE ADAYLARI İÇİN ÖZEL EĞİTİM

ANNE ADAYLARI İÇİN ÖZEL EĞİTİM

Çivril Devlet Hastanesi'nde verilen 'Gebe Bilgilendirme' hizmeti ile hamile bayanlar doğuma hazırlanıyor. Doğum Koçu Suna Salım tarafından verilen eğitimlerle kadınlar hamilelik sürecine, doğum yapma sürecine ve doğumdan sonra çocuğa bakma sürecine en iyi şekilde hazırlanıyor. Aynı zamanda Ebe olan ve özel olarak doğum koçluğu eğitimi alan Salım Gebe Bilgilendirme Merkezinde hamile bayanları ve partnerlerini en iyi şekilde doğuma hazırlıyor. Salım'ın verdiği eğitimler hastanede özel olarak tasarlanmış sınıfta ücretsiz olarak verilirken, hamile bayanlar bu sınıfta yaptığı egzersizlerle rahat ve doğal bir doğuma hazırlanıyorlar.
DÜNYA STANDARTLARINDA HİZMET
Bilgilendirme sınıfında plates, yoga ve slaytlarla eğitimler verilerek hamile bayanların doğum ile ilgili korkuları gideriliyor. Aynı anda sekiz kişiye eğitim verilebilen sınıfın haricinde ayrıca bir sınıfın daha hazır olduğunu belirten Doğum Koçu Salım “Burada Türkiye'de az bulunan Dünya standartlarında bir eğitim veriyoruz. Vermiş olduğumuz eğitimlerle anne adaylarımızı rahat ve doğal bir doğuma hazırlıyoruz. Biz teknik ve fiziki açıdan her türlü donanımla hamile bayanlarımıza yardımcı olmaya hazırız fakat maalesef fazla katılım yok. Buradaki en büyük amacımız hamile bayanların doğum korkularını yenmelerini sağlayarak onları sezaryenden normal doğuma teşvik etmek.”
BABALAR DA DOĞUMA GİREBİLİR
"Biz burada sadece hamile bayanlara değil partnerlerine de eğitim veriyoruz. Eğer isterlerse eşleri ile birlikte babalarda doğuma girebilir. Bayanlar buraya eşleriyle, anneleriyle, kayınvalideleriyle hatta gruplar halinde gelebilirler. Çocuğu olan ailelerin ise eğitim almalarını kolaylaştırmak için burada çocuk oyun alanı oluşturduk yani çocuk bir tarafta oyununu oynarken anne ve partneri diğer tarafta rahatlıkla eğitim alabiliyor. Biz gebe bilgilendirme hizmetinden her anne adayının en iyi şekilde faydalanması için çalışıyoruz hatta köylerden, uzak yerlerden gelenler ve çalışanlar için biz esnek mesai yapıyoruz, mesaimiz bittikten sonra bile hamile kadınlarımızın gelmesi halinde mesaiye devam edip eğitimlerini veriyoruz. Gebe bilgilendirme hizmeti yalnızca hamile bayanlara yönelik bir hizmet değil hamile olmayan ama hamile kalmayı düşünen bayanlarda bu hizmetten yararlana biliyor ve daha rahat bir hamilelik sürecine daha bilinçli bir şekilde kendilerini hazırlamış oluyorlar.”dedi.
TAMAMEN ÜCRETSİ VE POLİKLİNİK GİRİŞİ GEREKTİRMİYOR
Özellikle eğitimlerin ücretsiz ve poliklinik kaydı gerektirmiyor. Hamile bayanların doğrudan Çivril Devlet Hastanesi 1. katında bulunan Gebe Bilgilendirme Merkezine kolaylıkla kayıt yaptırabilirken bilgi almak isteyen vatandaşlar 713 1022 numaralı hastane telefonunu arayarak gebe bilgilendirme servisini bağlatıp detaylı bilgiye ulaşabiliyor.
Özel Kliniklerde Gebe Bilgilendirme 2000-3000 lira civarı iken Çivril Devlet hastanesinde bu eğitim tamamen ücretsiz olarak yapılıyor. Çivril Bölgesinde ikamet eden kadınların bu tarz hizmetleri alması için artık Denizli veya Uşak gibi etrafta bulunan illere gitmesine gerek yok. Hamile bayanlar, Çivril Devlet Hastanesinde var olan teknik imkanlar ve tecrübeli ebe kadrosuyla rahat bir şekilde doğum yapabilecekler. Çivril Halkına önemli bir hizmet sunan Çivril Devlet Hastanesi, verilen bu eğitimlerle sezaryen doğum oranını önemli ölçüde azaltmayı planlıyor. Hamile bayanlar Bilgilendirme Merkezinde sadece doğuma yönelik değil doğum sonrasına ve hayata hazırlanıyor.


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası