• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.224632.3537
Euro34.609234.7479

HERKES KENDİ MESLEĞİNİ YAPSIN

HERKES KENDİ MESLEĞİNİ YAPSIN

CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı Milli Eğitim Bakanlığının 08.11.2017 tarih ve 187793553 sayılı yazısında belirtilen özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri ve özel eğitim okullarında öğretmenlik yapacak Sınıf, Okul öncesi, Çocuk Gelişimi alanı öğretmenleri 160 saat teorik ve 80 saat uygulama toplam 240 saatlik kurs sonrası özel öğretim öğretmeni olabilmesini soru önergesi ile meclis gündemine taşıdı.
Basmacı, ‘Bu uygulama son derece yanlıştır Üniversitelerin Özel Eğitim Öğretmenliği bölümünden mezun olan öğretmenlerin 2000 saat ders aldığınız göz önüne alırsak 240 saatlik bir kursta verilen eğitimin özel gereksinimleri olan öğrenciler için havada kalacağı mağdur edeceği gün gibi gerçektir. Bu uygulama Özel Eğitim ihtiyacı olan öğrencilerin Milli Eğitim Bakanlığı tarafından göz ardı edildiğini ortaya koymaktadır.’ Dedi
EĞİTİMDE DENEME YANILMA OLMAZ
Melike Basmacı ‘herkes kendi uzmanlık alanı olduğu eğitimini aldığı mesleğini yapsın, böyle bir kurs sonucu özel öğretim öğretmeni olanların verdiği eğitim engelli öğrencilerimiz için yeterli olmayacak içi boş bir uygulama olacaktır. Bu tür uygulamalar bir kuşağın eğitimden payını alamaması demektir ki bu öğrenciler için çok büyük hüsrandır! Atatürk ün eğitime ne kadar değer verdiğini biliyoruz, günümüzde eğitim birilerinin elinde deneme tahtası oldu, bu konuda daha profesyonel olmak gerekiyor eğitimde deneme yanılma demek, nesilleri heba etmek demektir diye vurguladı.
Melike Basmacının Milli Eğitim Bakanlığına yönelttiği sorular;
1) Bu uygulama mevcut veya halen eğitim gören Özel Öğretim Öğretmenlerini mağdur etmeyecek midir?
2) 240 saatlik bir kurs sonucu alınan sertifika özel eğitim öğretmenliği mesleğini yapabilmek için yeterli midir?
3) Eğitimlerin uygulamalı görünen kısmının nasıl gerçekleştirilecektir? Nasıl değerlendirilecek ve niteliği ne olacaktır?
4) Verilmiş olan eğitimlerde eğitici olarak görev alacak personelin Üniversitede eğitim veren hocalar kadar yeterli olması gerektiğini düşünürsek eğitim verecek kadro yeterli olabilecek midir? Eğitim veren kurs hocasında bulunması gereken şartlar ne olacaktır?
5) Kurstan geçebilmek için kursiyerlerin en az kaç puan alması gerekmektedir?
6) Alan değişikliği ile özel eğitim öğretmeni yapma uygulaması özel eğitim ihtiyacı olan çocukların eğitsel ve sosyal ihtiyaçlarının ne derece karşılayacaktır?


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası