• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.297332.4267
Euro34.583134.7217

KÖSEOĞLU, “SEN Mİ ANTİEMPERYALİSTSİN?”

KÖSEOĞLU, “SEN Mİ ANTİEMPERYALİSTSİN?”

Cumhuriyet Halk Partisi Çivril İlçe Kongresinde konuşma yapan ilçe başkanı Ömer Köseoğlu iktidara yüklendi. Anti emperyalist söylemlerim gerçekçi olmadığını vurgulayan Köseoğlu konuşmasında şu ifadelere yer verdi;
"Değerli Partililer
Bir zamanlar milliyetçiliği ayaklar altına alanlar, son günlerde anti-emperyalist oldular ya! Artık dilleri değişti her konuşmalarında emperyalizmden yakınıyorlar, onu lanetliyorlar.
Be kardeşim sen değil misin vatanını işgal eden emperyalistlere karşı var oluş savaşını örgütleyen ve nihayetinde onları denize döken bu ülkenin evladı için, dönemin şeyhülislamı ölüm fetvası çıkarıyor, sen utanmadan onun ismini bir okula veriyorsun ama gelen tabii tepkiler üzerine de kaldırmak zorunda kalıyorsun, sonra da ‘onun adı içimizden silinmez’ diyorsun… Sen mi antiemperyalistsin?
Kurtuluş savaşını keşke Yunanlılar kazansaydı diyen, yüzü kızarmayan sevgili kardeşim, aman sakın Zarraf davasını konuşurken emperyalizmden bahsetme…
Sen, bakara-makara deyip inançları bir yandan sömürürken, öte yandan da utanmadan alaya alıp paraları cukkalayan arkadaşım, foyanız dökülünce bize emperyalizm nakaratını yapma.
Sen, kanlı pazarda Amerika’ya ‘go home’ diye bağıran gençliğe, topladığın kalabalığı ‘vurun dinsizlere’ diye saldırtan, bıçaklatan ve altıncı filo askerlerine kucak açan kardeşim, başın sıkışınca Amerikan emperyalizminden bize dert yanma..
Amerika’nın BM kararı olmadan komşu ülkenin topraklarını işgal etmek üzere, senin topraklarını kullanmasını ses çıkarmayıp, dahası meclisten böylesi bir kararın çıkması çağrısını yapan sen! Aman ne olur bölgedeki emperyalist tezgahlardan şikayet etme…
Bölgedeki çirkin emperyalist hesaplara ortak olmayan şerefli Türk askerlerinin başına çuval geçirilmesine ses çıkarmayan, tepki gösterilmesini isteyenleri de alaya alıp yani müzik notası mı verelim diyen sevgili kardeşim, bak, milli dava diyerek başladığın,”vatandaşım” diyerek iki kez nota verdiğin bugünse “iftiracı haini” yargılıyor diye Amerika’ya emperyalist diye haykırıyorsun. Öyle ya nereden nereye geldin.
Kendilerini, bölgedeki devletlerin toprak bütünlüklerini allak bullak edip tüm sınırların değişmesini öngören Amerikan emperyalizminin Büyük Ortadoğu Projesinin eş başkanı olmayı ilan edenler, işler ters gidince kızıp kahrolsun emperyalizm diye bağıranların. Siz anti-emperyalist olamazsınız.
Geçmişinde, kurtuluş savaşına, yoktan var edilen ülkenin inşasına, devrimlere, çağdaş uygarlığı, ekonomik, siyasi bağımsızlık şiarlarıyla yakalamaya çalışanlara karşı hep emperyalizmin yanında saf tutan arkadaşım, boşuna yakınma, çırpınma, sen samimi değilsin. Sen yıllardır ‘emperyalizme karşı omuz omuza’ diye bağıranları bu denli saf mı sanıyorsun?
Sizi yetiştirenler sağ olsaydı, size ne derlerdi biliyor musunuz?
Hadi oradan, hadi oradan…
Sevgili CHP’liler
Çivril İlçe teşkilatı olarak yeni dönemde bizleri iki seçim bekliyor. Öncesi belki bir erken genel seçim ve yerel seçimler.
Biliyorsunuz her türlü baskıya, korkutmaya, istifalara, zorlamaya rağmen tüm ülkede partimiz gücünü, üyelerinin birliğinden, bütünlüğünden, inancından Atamızın ışığından alıyor. Bu noktada kimsenin kişisel beklentileriyle bizleri iktidar amacından saptırarak kısır çatışmalara çekmeye hakkı yoktur. Emekten yana sosyal demokrat bir ülke yönetimi için kararlılığımızı gösterelim. Aydınlığa yürüyelim. Saygılarımla…


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası