• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.297332.4267
Euro34.583134.7217

ÇİFTÇİ BORÇLARI ERTELENDİ

ÇİFTÇİ BORÇLARI ERTELENDİ

Doğal afetlerden zarar gören çiftçilerin Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifleri’ne olan borçları Bakanlar Kurulu kararıyla erteleniyor.
Çivril Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından yapılan duyuru ile borç ertelemesi başvurularının yıl sonuna kadar devam edeceği öğrenildi.
Konuyla ilgili İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, şu bilgilere yer verildi: “Afetten zarar gören çiftçilere yönelik Bakanlar Kurulu Kararı gereği; doğal afetlere maruz kalan ve bu afetler sebebi ile ekilişleri, ürünleri, hayvan varlıkları, tesisleri veya seraları zarar gören, Çiftçi Kayıt Sistemi’ne (ÇKS) ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın kayıt sistemlerine kayıtlı, üretim faaliyetlerine devam eden gerçek veya tüzel kişi üreticilerin Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifleri’ne olan düşük faizli kredi kullandırılmasına ilişkin Bakanlar Kurulu Kararları kapsamındaki kredi borçlarının ertelenmesi yapılacak. Çiftçilerimizin mağduriyet yaşamamaları için belirlenen tarihin mesai bitimine kadar borçlu oldukları kuruma ve Çivril İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüze dilekçeyle başvurmaları gerekmektedir” denildi.
Haber: Oral SARI


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası