• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.297332.4267
Euro34.583134.7217

MİLLİ SPORCUYA ŞİDDET İDDİASI

MİLLİ SPORCUYA ŞİDDET İDDİASI

Çivril Briç Kulübünde bir öğrenciye şiddet uygulandığı iddia edildi.
Öğrenci velisi ve Rehberlik öğretmeni Erkan Atilla Briç Kulübünde oğluna şiddet uygulandığını belirterek Briç Kulübü önünde basın açıklaması yaptı.
Atilla açıklamasında “Çivril Belediyesi tarafından Çivril Briç camiasına ve Briç severlerine kazandırılmış, Çivril’de bulunan herkesin hakkı olan mekanın vahim şekillerde yönetilip işletildiğini kamuoyuyla paylaşmak isterim. Burası tiacrethane değildir. Daha önce bir genel kurulda yetişkin biri tarafından bir fikre tahammül edilemediği için sandalyelerle yapılan müdahale unutulmamışken, üyenin genel kurul salonundan kovulması hafızalardayken; şimdi de ülkemizi yurtdışında temsil etmiş 11 yaşındaki milli bir sporcuya derste şiddet uygulandığı, arkadaşları yanında sinkaflı küfür edilerek onurunun zedelendiği, ardından bununla yetinmeyip çocuğun arabalar ve kazı çalışmalarının olduğu caddede kovalanarak hayatının riske atıldığı elzem olay düşündürücüdür. Olayı görerek, bilerek ben bir şey yapmadım diye kenara çekilenlerin bilmesi gerekir ki insanlar yaptıkları kadar yapmadıklarından da sorumludur.
Daha önce de söylediğimiz gibi eğitim; eğitimci olmayanların, çocuk psikolojisi ve pedagojik formasyonları olmayan insanların yapmaması gereken bir iştir. Briç sporunun gelişmesinde emeği geçen ve fedakarlıklar yapan diğer insanların duygularıda inciltilmiştir. Briç nezakettir şiddet değil. Briç saygıdır, hakaret değil. Briç dürüstlüktür, sahte kararlar değil. Briç her şeyden önce bir oyundur, bunlarda sadece birer çocuktur. Briçin zeka geliştirdiğini, analitik düşünceyi arttırdığını, nezaket öğrettiğini ve saygı geliştirdiğini düşünürsek; bu yetkililer briç oynamazlarsa daha neler yapacaklar? Kamuoyunun vicdanına bırakıyorum. Bundan sonra bu mekanda yapılan tüm şiir gecelerinde hangi şiir okunursa okunsun, bizim için burayı hatırlatan şiir Nazım Hikmet’in “Bulutlar Adam Öldürmesin”dir. Çocuk kovalayanların, bir çocuğun hafızasından ömür boyu bu travmayı atamayacağını bilmenizi isterim. Korkulara boğulmuş tüm çocuklar adına bu olayları kınıyor ve yetkilileri göreve davet ediyorum.


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası